Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrdili ga

SDP jednoglasno za Bernardića kao gradonačelničkog kandidata

davor bernardić
Petar Glebov/PIXSELL
15.10.2012.
u 19:07

- Potpuno sam siguran da ćemo dobiti potporu Zagrepčana za drugačiji model politike koja okuplja, nudi rješenja i vraća optimizam i nadu u društvo – najavio je Bernardić.

Davor Bernardić predstavljen je u ponedjeljak kao kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima iduće godine. Time je danas tek formalno potvrđeno ono što je jasno otprije. Šef zagrebačkog ogranka SDP-a i predsjednik Gradske skupštine odavno je najavljen kao glavni konkurent Milanu Bandiću iako je otad ponekad njegova kandidatura dovođena u pitanje kao ishod stranačkih kalkulacija i turbulencija. No, danas su svi suglasni te je Bernardić jednoglasno odabran kao kandidat koji će u borbu za Zagreb. A koja nije borba samo za Zagreb nego generalni test nove vlasti. U pobjedu se jučer u SDP-u nije sumnjalo kao ni u to da je Bernardić najbolji izbor.

- Ovo je logičan put, a njegovom nominacijom Zagrepčani su dobili prigodu na slijedećim izborima izabrati SDP-ovu listu koja u sinergiji sa SDP-ovim gradonačelnikom može osigurati stabilnu i snažnu vlast u Gradskoj skupštini, ali i stabilnog i snažnog gradonačelnika - kazao je Neven Mimica, potpredsjednik SDP-a. Jednoglasnu odluku o podršci Bernardiću obrazložio je i ministar zdravlja Rajko Ostojić.

-Cijeli je niz razloga zašto smo ga odabrali. Svi ga dobro znamo, znamo njegove osobine da okuplja ljude, radi timski, strateški razmišlja i taktički radi - objasnio je Ostojić. Sam Bernardić kaže da se nalazi na čelu jednog pobjedničkog tima koji je već napisao strategiju razvoja grada za slijedećih osam godina.

- Potpuno sam siguran da ćemo dobiti potporu Zagrepčana za drugačiji model politike koja okuplja, nudi rješenja i vraća optimizam i nadu u društvo – najavio je Bernardić.

O drugim kandidatima kao i aktualnom gradonačelniku nije želio, ali je najavio žestoku kampanju u kojoj će građanima prezentirati svoj plan i svoje projekte.

- Ovo je za mene velika čast, a Zagreb će pod mojim vodstvom biti pokretač Hrvatske u kojemu će građani bolje živjeti –najavio je Bernardić.

 

Komentara 50

SE
sestrićna
19:40 15.10.2012.

sdp ima dva kandidata..koji god da pobjedi dobro je..

SE
sestrićna
19:41 15.10.2012.

jel to onaj mali koga dragi vođa vodi okolo po gradu ko žene pes.ke?

Avatar madcap
madcap
19:28 15.10.2012.

Hajde, neka naš glavni grad napokon dobije mladog i obrazovanog gradonačelnika. Zaslužili su to nakon dugogodišnjeg mrcvarenja Bandićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije