Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačan pad

SDP izbacuje Bandića iz skupštine Holdinga, naslijedit će ga Jelušić

josipovićev stožer
Antonio Bronić/Pixsell
23.04.2010.
u 16:31

Ono što neće Bandić, ja hoću jer, za razliku od njega, poštujem Ustavni sud – kaže Ivo Jelušić koji je spreman preuzeti skupštinu Holdinga.

Nakon što je skupština Zagrebačkog holdinga danas razriješila stari Nadzorni odbor koji je kontrolirao gradonačelnik i postavila novi, uskoro će i Bandić biti izbačen iz Holdinga!

Na mjestu predsjednika skupštine Holdinga naslijedit će ga zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić.

Predsjednik Gradske skupštine i član skupštine Holdinga Boris Šprem rekao je da će Bandića morati smijeniti jer ne želi sudjelovati u radu proširene skupštine Holdinga.

Podsjetimo, iako su gradski zastupnici ostavili Bandiću predsjedničko mjesto u proširenoj skupštini Holdinga, gradonačelnik se dosad ni jednom nije pojavio na sjednici. Štoviše, ne priznaje ni proširenu skupštinu niti odluku Ustavnog suda koja je takvu skupštinu proglasila zakonitom.

– Odlučili smo da Milan Bandić bude prvi čovjek skupštine, ali on ne želi dolaziti na sjednice. Stoga ćemo nešto morati poduzeti. Logično je da ga zamijeni netko iz izvršne vlasti – rekao je Šprem.

Kako pored Bandića izvršnu vlast obnašaju još samo zamjenici gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i Ivo Jelušić, jasno je da će to biti Jelušić. Pavičić Vukičević ne dolazi u obzir jer je ostala uz Bandića i napustila SDP. Ivo Jelušić je spreman preuzeti mjesto predsjednika skupštine Holdinga.

– O tome smo razgovarali danas. Ono što neće Bandić, ja hoću jer, za razliku od njega, poštujem odluku Ustavnog suda – rekao je Jelušić.

Osim novog NO danas je kompletirana i peteročlana uprava. I letimičnim pogledom na njihova imena jasno je da su svi, osim nekoliko nestranačkih osoba, iz SDP-a, HNS-a i HSLS-a. Time se i formalno uspostavila osovina SDP-HNS-HSLS, koja će uz HSU i nezavisnu listu Tatjane Holjevac činiti većinu u Gradskoj skupštini.

– U Zagrebu imamo dobru suradnju i s HSLS-om i s HNS-om. Zagrebački SDP mora dati svoj doprinos pobjedi SDP-a na nacionalnoj razini jer s IDS-om, HNS-om, HSLS-om i HSU-om možemo osvojiti dvije trećine glasova – kaže Jelušić.

Komentara 20

MI
mikec
19:43 23.04.2010.

Nedaj boze da pobidi na slijedecim izborima ta banda Crvenih. BANDOV se je naharacio naravno. sada ga mijenjaju jer ono sto je ostalo od Holdinga i Zagreba naravno da ce dokrajciti prevarant Milanovic i pulen mu Jelusic. Svi rodjeni oddjeni od ZLA OCA I JOS GORE MAJKE. Lijep pozdrav.

UK
Ugo Kajvez
00:08 24.04.2010.

Samo se nadam da ovo nije neka zaostala prvo travanjska šala ........

DU
Deleted user
19:23 23.04.2010.

pobjedi SDP-a na nacionalnoj razini jer s IDS-om, HNS-om, HSLS-om i HSU-om možemo osvojiti dvije trećine glasova.... .... boze,cuvaj Hrvatsku od toga dana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije