Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

Šator na Trgu ove će godine biti deset puta skuplji nego dosad!

šator
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.10.2012.
u 08:00

Ugostiteljska tvrtka Euroadria ponudila je dvostruko veći iznos od minimalnih 400 tisuća kuna koje je propisala Obrtnička komora Zagreb

Od utorka će šator na Trgu bana Jelačića koristiti ugostiteljska tvrtka Euroadria, poznatija kao zakupac Kavane Lisinski, koja je na natječaju Obrtničke komore Zagreb ponudila dvaput veći iznos od minimalnih 400 tisuća kuna, koji je bio propisan natječajem.

– Ponudili su 515 tisuća kuna, plus 300 tisuća za troškove programa. Odabrali smo tu tvrtku jer ima najbolje referencije, nekoliko kvalitetnih restorana u gradu te 80 zaposlenika – istaknuo je Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Povjerenstvo je odlučivalo među tri valjane ponude na objavljeni natječaj. Iz Obrtničke komore kažu da je i ove godine za zakup šatora bio zainteresiran ugostitelj Josip Katić, koji je godinama izravnom pogodbom dobivao šator za 81 tisuću kuna. Sada je ponudio 425 tisuća kuna, što je bio najmanji ponuđeni iznos.

– On je ponudio najmanje, pa smo ga odmah izuzeli iz utrke. Treća je ponuda bila 607 tisuća kuna ugostiteljske tvrtke Delikatese Ivić. Nismo ih odabrali jer nisu imali dovoljno dobre referencije – otkrio je Obad.

Tvrtka Euroadria je, kaže, predstavila kvalitetan program. U ponudi će imati različite delicije, autohtonu hrvatsku hranu, kao i tematski catering po uzoru na internacionalne kuhinje. Šator će koristiti do 7. siječnja.

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić organizaciju poslova u vezi sa šatorom na Trgu prepustio je Obrtničkoj komori Zagreb zbog kritika na račun netransparentnih natječaja u posljednjih nekoliko godina, kada je spomenuti ugostitelj za tri mjeseca davao 81 tisuću kuna.

Komentara 13

ZE
.zeitgeist.
08:17 28.10.2012.

Tko se sjeća Jelačić placa onakvog kakav stvarno je? Non-stop su tamo sajmišni šator i štandovi. Nemreš normalno šetat po trgu, a sve zbog kamenjarca na čelu grada

DU
Deleted user
09:00 28.10.2012.

Gledajući tko nam je gradonačelnik uopće se ne čudim tome....doveo čovijek na 4 mj svoje selo u grad,,,katastrofa

DU
Deleted user
08:11 28.10.2012.

Prvo, to nije šator. Drugo, već je zbiljam dosta tog vašara na glavnom zagrebačkom trgu. Općenito, vašar na centralnim zagrebačkim trgovima odraz je nekulture onih koji odlučuju o tomu. Ako se već zeli nešto napraviti, onda neka to bude naa Gornjem gradu ili Kaptolu pred crkvama i manjim trgovima u prigodnim kioscima, npr. na trgu ispred crkve sv. Katarine i obliznjeg muzeja. Moze biti i na gornjoj terasi trznice Dolac u poslijepodnevnim i večernjim satima. I tako dalje, i tako dalje. Jel tako, šefe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije