Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI Zagrepčani i gosti grada koji nemaju ulaznice za dvoranu na Laništu bodre rukometaše pod repom

Šator na Trgu kao miniarena

25.01.2009.
u 22:44

Zovi, samo zovi, svi će sokolovi... za te život dati – odjekivalo je sinoć u šatoru na Trgu bana Jelačića, gdje je oko tisuću navijača pratilo utakmicu Hrvatska-Mađarska. Okupile su se sve generacije, ali tek nekolicina njih bila je oboružana navijačkim rekvizitima i zamaskirana u crveno-bijele kockice.

Hej, koliko vodimo!?
Dok su golovi padali jedan za drugim, navijači su oduševljeno pljeskali ili se primali za glave ako bi naši rukometaši promašili siguran gol. Ali u pobjedu su uvjereni bili svi, čak i stranci, među kojima je bio i novinar Al Jazeere.

– Zagrebački su navijači fenomenalni. Imam snažan osjećaj da će Hrvatska postati prvak. A kako i ne bi uz ovakvo navijanje – rekao je novinar Mourad Laraba.

U svakome kutku šatora postavljeni su televizori te jedan veliki videoekran, a ispred njih su se stisnuli navijači ne želeći propustiti ni sekundu utakmice. Ipak, oni koji su bili malo dalje od televizora ili pak nalakćeni na šank, nisu vidjeli rezultate, pa bi svako malo ispitivali kolik je rezultat, koliko vodimo!

– Mi smo legende rukometa! Neka svatko uči od nas. Dosad nismo izgubili ni jednu utakmicu i neka naši tako samo nastave do finala. A ja ću na njihovim pobjedama nastaviti dobivati na kladionici – veselo je rekao Matija, koji je na Trg došao iz Samobora.

Kako su sve karte bile rasprodane, a do njih nisu mogli doći ni preko preprodavača, društvo iz Slunja došlo je na glavni zagrebački trg gdje je do kraja prvenstva organizirano gledanje utakmica.

Rekviziti pivo i kobase
– Ovakvo se što dogodi jednom u životu i nema šanse da to propustimo. Nema dileme, mi smo prvaci i zato smo došli na Trg, gdje vlada prava navijačka atmosfera – rekli su Tomislav, Miroslav, Anita i Zdravka.

Osim kockastih dresova, šalova i isto takve šminke, glavni navijački rekviziti bile su polulitreno pivo i kuhano vino. Za njih su navijači izdvajali od 12 do 14 kuna, a u poluvremenu su se častili kobasicama po 15 kuna. Nakon utakmice se većina navijača mirno razišla po okolnim kafićima i ondje nastavila slaviti pobjedu naših rukometaša.


Navijači u kolicima lako su ušli u dvoranu, ali nisu došli do svojih loža

Nakon blamaže za koncerta Prljavog kazališta, kada redari nisu htjeli u dvoranu pustiti djevojku u invalidskim kolicima, za subotnjih utakmica Svjetskoga rukometnog prvenstva prema osobama s invaliditetom redari su bili ljubazni i trudili su se pomoći im. Ipak, nisu mogli iskoristiti sve mogućnosti koje osobama s invaliditetom pruža posve im prilagođena Zagreb Arena. Ovaj su put u organizaciji sfušali posao jer su osobe u kolicima umjesto u njima namijenjene lože smjestili na parket iza gola. – Više od trideset kolica bilo je na prostoru manjem od dvosobnog stana iako postoje lože namijenjene upravo nama. Ja sam, na sreću, uhvatio mjesto sprijeda, ali iza mene nitko ništa nije vidio. Pratnja je bila odvojena i nije ih bilo moguće dozvati u buci koju je stvaralo petnaest tisuća navijača – upozorio je organizatore preko Večernjaka Damir Fatušić. Rijetko je koja zgrada posve prilagođena osobama s teškoćama u kretanju pa barem kada im prostor to omogućuje, naše sugrađane ne bi trebalo omalovažavati. (vk)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije