Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazumni odlazak

Sanda Kulić Makar nova je direktorica VG centra

Velika Gorica
Davor Višnjić/Pixsell
31.05.2010.
u 21:53

V. Fabijančić Križanić tvrdi da o imenovanju direktora nije mogao odlučiti gradonačelnik jer više ne čini Skupštinu, Barišić tvrdi da na to još ima pravo

Sanda Kulić Makar, voditeljica ureda gradonačelnika i predsjednica područne organizacije HDZ-a Gornja Dubrava, nova je direktorica Poduzetničkog centra Velika Gorica. Tu je funkciju preuzela od dosadašnje direktorice Mirele Schreiber koja je na čelu Poduzetničkog centra bila od 2004. godine. Možda to i ne bi bila osobita vijest da o smjeni jedne i postavljanju druge dame na čelno mjesto nije odlučio sam gradonačelnik kao jedini član Skupštine trgovačkih društava. Podsjetimo, Gradsko je vijeće još potkraj travnja odlučilo da Skupštinu društava neće predstavljati Dražen Barišić, već predsjednica Vesna Fabijančić Križanić i članovi Tonino Picula, Ozren Robić, Goran Beus Richemberg, Željko Fadljević i Tajana Amšel Zelenika. A njih nitko nije ni obavijestio o smjeni.

Fabijančić Križanić; U ilegali je održao skupštinu

– Usprkos vrijedećoj odluci Gradskog vijeća, Dražen Barišić u ilegali je održao skupštinu Poduzetničkog centra i smijenio dosadašnju direktoricu – poručila je Vesna Fabijančić Križanić. Naglasila je da je novoizabrana direktorica HDZ-ova aktivistica koja radi tek pola radnog vremena.

– Promjena Skupštine trgovačkih društava nije upisana, pa dok se to ne dogodi, ja i dalje obavljam funkciju Skupštine trgovačkih društava – odgovara pak gradonačelnik Dražen Barišić. Vesna Fabijančić Križanić tvrdi da se promjena Skupštine ne mora upisati u trgovački registar, već da je dovoljna odluka Gradskog vijeća.

Mirela Schreiber: Našla sam novi posao

– Ugovor s M. Schreiber prestao je sporazumno. Uostalom, nezadovoljan sam radom centra – poručio je Barišić. Mirela Schreiber pak poručuje da je sama tražila raskid ugovora zbog prelaska na novo radno mjesto. Koje, nije željela otkriti.

– Nisam ni u jednoj stranci i ne znam zašto se to tako ispolitiziralo. Mogu samo reći da više neću raditi u Velikoj Gorici – kaže M. Schreiber.

Dražen Barišić poručio je pak da će se za mjesto direktorice raspisati javni natječaj unatoč tome što je već na službenim stranicama centra u to mjesto upisana Sanda Kulić Makar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije