Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna zgrada

Sanacija vodotornja počet će na proljeće i stajati do dva mil. kuna

vodotoranj
10.01.2011.
u 17:02

Troškove sanacije vodotornja snosit će većim dijelom Grad Velika Gorica, i to 1,4 milijuna kuna, dok će preostale troškove pokrivati Hrvatska elektroprivreda

Jedna od najstarijih velikogoričkih zgrada, vodotoranj, ove bi godine napokon trebala biti sanirana. Zgrada stara više od 35 godina vodom opskrbljuje područje grada, a već duže vrijeme predstavlja jedan od ključnih gradskih problema.

U sanaciju na proljeće

– Dokumentacija za sanaciju vodotornja spremna je, a veći dio sredstava je osiguran. Do proljeća bi trebao biti raspisan natječaj za izbor izvođača radova – kazao je Jure Galić, direktor VG vodoopskrbe.

Sanacija zgrade trebala bi stajati između 1,7 i dva milijuna kuna, od kojih bi veći dio financirao Grad.

– Osigurali smo u proračunu za ovu godinu 1,4 milijuna kuna i zajedno s ostalim partnerima krenut ćemo u sanaciju – potvrdio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, dodavši da zgrada u stanju u kakvom je sada zasigurno predstavlja opasnost za građane.

– Zgrada vodotornja je zapuštena, pa je postala već i opasna za građane koji u njoj žive ili se oko nje kreću. Godinama nitko nije uložio u obnovu niti se htio uhvatiti u koštac s tim problemom – kazao je Barišić.

Ostatak troškova sanacije vodotornja financirat će Hrvatska elektroprivreda.

Upravo zbog činjenice da se pravo stanje vodotornja ne može znati sve dok sanacija ne počne, do tada se ne može znati niti koliko će ona točno trajati.

– Teško je točno predvidjeti koliko će radovi trajati, ali u planu nam je sanaciju završiti do kraja ove godine – kazao je Jure Galić, svjestan činjenice da zgrada predstavlja opasnost.

Sigurnost i dotjerivanje

– To je sada uistinu nereprezentativno zdanje u središtu Velike Gorice, a nije niti potpuno sigurno – istaknuo je Jure Galić, dodavši da će sanacijom Grad višestruko profitirati.

– Povećat će se sigurnost građana i potrošača, konstrukcija će biti čvršća i trajnija, dok će i sam okoliš izgledati dotjeranije – zaključio je direktor VG vodoopskrbe Jure Galić.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
10:27 12.01.2011.

Gledam na kabelskoj televiziji kako to rade po svijetu. Zgrada stara 35 godina, loše doržavana, jednostavno se sruši i izgradi nova. Puno jeftinije i novčano transparentnije. U Zagrebu su ovo ljeto počeli kopati zemlju u Radničkoj, a nakon šest mjesecieci na tom prostoru je već izgrađeno nekoliko sedmerokatnica. Znači da se može, kad se hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije