Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv droge

Samoborski sportaši pokazali su svoje vještine Zagrepčanima

Droga (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
18.06.2010.
u 17:00

Više je od 29 tisuća evidentiranih ovisnika o drogama, istaknula je poraznu brojku Đurđa Adlešič, potpredsjednica Vlade.

Mladi sportaši iz samoborskog džudo, gimnastičkog, karate, teniskog, nogometnog i motokross kluba predstavili su jučer na Cvjetnom trgu svoje vještine Zagrepčanima, a sve to u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zloporabe droga i nezakonitog prometa drogama, koji se obilježava 26. lipnja. Građanima se, uz sportaše, predstavilo i desetak udruga za suzbijanje zloporabe droga, a došla je i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.

– Evidentiranih ovisnika o drogama je više od 29.000, a mladi se s drogom susreću već u osnovnoj školi, u dobi od 14 godina. Prije dva tjedna na sjednici Vlade donijeli smo strategiju koja je ujedinila borbe protiv svih oblika ovisnosti - od alkohola, droge, interneta i igrica - jer toga u dosadašnjim dokumentima nije bilo – rekla je Adlešič.

Samoborski sportaši jedini su predstavili svoja sportska umijeća, jer se baš u Samoboru uspješno provodi projekt Zagrebačkog džudo saveza “Odaberi sport”, koji je Ured za suzbijanje droga lani proglasio najboljim preventivnim programom.

– U Samoboru je taj program vrlo dobro zaživio. Stoga smo odlučili svima pokazati jednu lokalnu sredinu koja je prihvatila taj program, provodi ga i ima jako dobre rezultate – rekao je Vitomir Spasović, autor programa “Odaberi sport” i autor knjige za djecu i roditelje “Mali sportaši”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije