Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zavladale maske

Samobor: Fašnička Republika trajat će do 16. veljače

fašnik
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/15
13.02.2010.
u 15:52

Premijerka Princeza Sraka po hitnom je postupku provela Zakon o slobodi smijeha, a danas su maskirana djeca preplavila samoborske ulice.

Maske su preuzele vlast! Do 16. veljače, kad će se spaliti lutka Princa Fašnika, u Slobodnoj Fašničkoj Republici u Samoboru traje razuzdana zabava. Od aktualnog gradonačelnika Kreše Beljaka sinoć su fašnički likovi Princeza Sraka, Princ Fašnik, Sudac i Fiškal preuzeli su ključeve grada. Princeza Sraka izabrana je za premijerku Fašničke Republike i u skladu sa svojom važnom funkcijom održala je inauguracijski govor u kojem je predstavila fašničku vladu i po hitnom postupku provela Zakon o slobodi smijeha.

– Geslo ove vlade glasi: smijanje je mjerilo slobode – obznanila je premijerka Sraka dok su okupljene maske oduševljeno klicale.

Članovi su fašničke vlade ministar za stvaranje krize i vađenje kestena, poznatiji kao Princ Fašnik, ministar za kobasičarstvo i konvertiranje fašničkih zajmova i jamstava, svima znan kao Sudac, te ministar električnih postrojenja, cesta, juha, tunela, brodova i parada – Fiškal. Petodnevno vladanje Samoborom maske su zapečatile novom fašničkom himnom “Moja zemlja Fašnička”. Uz nastupe Cinkuša i Maje Šuput te povorkom maškara iz drugih gradova fašničke spelancije i službeno su započele. Danas u 11 sati započeo je i Dječji fašnik.

Ključne riječi

Komentara 1

SP
Spezispezi
16:12 13.02.2010.

U Samobor možete samo pješice ili na biciklima, jer se grad nije ni pokušao potruditi s ono malo parkirnih mjesta skinuti barem hrpe snijega. Posvuda na nogostupima i bliže i dalje od centra nalaze se hrpe snijega visine do 1 m.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije