Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Samo u kampu 15.000 noćenja, u gradu gotovo puni kapaciteti

Koncerti počinju danas u 16.45, a nastupaju Arcade Fire, Darko Rundek... Prvi kamperi već su se udomaćili, besplatan im je i prijevoz
19. lipnja 2017. u 10:45 2 komentara 717 prikaza
Foto: Igor Kralj /PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Arcade Fire, Darko Rundek Apocalypso Now, Michael Kiwanuka, Th’ Legendary Shack Shakers, Throes + The Shine, Haus i St. Tropez. Izvođači su to koji danas otvaraju INmusic festival na Jarunu.

Arcade Fire VRAĆAJU SE LJUBIMCI PUBLIKE Arcade Fire prvi headlineri 12. INmusica!

Prvi kamperi već su se udomaćili na otocima festivalskog kampa, a za sva tri festivalska dana najavljene su i povoljne vremenske prilike. Nastupi počinju već u 16.45, a nakon što se svjetla glavne pozornice ugase zabava se nastavlja na četiri manje pozornice i nekoliko lokacija rasutih po jarunskom otoku Mladosti. Samo u festivalskom kampu ove godine očekuje se između 12 000 i 15 000 noćenja, dok je trenutno, prema podacima s najrelevantnije stranice za rezervaciju smještaja Booking.com, u vrijeme INmusica rezervirano 86% smještajnih jedinica u Zagrebu.

Uz procijenjenu potrošnju od 100 eura dnevno proizlazi da će INmusic festival gradu Zagrebu generirati prihod od oko 10 milijuna eura (75 milijuna kuna). Za posjetitelje festivala besplatan je i javni prijevoz.

Zoran Marić ZORAN MARIĆ Zahvaljujući INmusic festivalu u Zagreb će se sliti devet milijuna eura prihoda! InMusic festival DRUGI DAN RASPRODAN Objavljena potpuna satnica dvanaestog INmusic festivala! InMusic Nezapamćen interes Tjedan dana prije početka rasprodan INmusic festival
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • SamoMalo:

    Budimo iskreni 500kn je puno za trodevnu kartu. Samo pravilo da nesmijes izac van festivala kada jednom uđeš, je opca prisila da pijes unutar festivala. Sve bi bilo OK da je cijena karte je jeftinije kao prijasnjih godina, ili ako ... prikaži još! je vec skuplja karta da je jeftinija cuga. Sami izgovori organizatora na ovo i na poskupljenje cijene karte i na lineup je obmana, iz dva razloga, ako je bolji lineup automatski vise ljudi ce doc na festival, a svatko tko zna zbrajati opce je poznato sto je veca kolicina (masa ljudi) cijena treba opadati. Jos nesto, kao i prijasnjih godina cuga je razvodnjena i mlaka pogotovo piva (sa puno pjene). Takoder organizator svake godine jauče na oskudan budzet, ucjenjuje da razmislja preseliti festival (PDV i sl. priće), zatim trazi potporu turisticke zajednice i grada Zagreba (prostor, besplatan ZET i sl.) Zalosno da grad Zagreb pristaje na te kompromise, jer logicno da netko tko nema mora placati kartu ZETu a netko tko je dosao dobije dzabe od grada Zagreba ZET prijvoz. (ocito je diskriminacija). Takoder organizator se Hvali na kolicinu stranaca koji posjete festival, ocito da organizator zeli strane turiste jer vise troše, a lokalni su nepozeljni (ali zato njihova lova i komunalna i javna infrastruktura je dobra "jer eto ti ga na" ipak gradani placaju prirez gradu 18% pa je super povezanost ZETa, a i kult. znamenitost nije za baciti, usporedbi sa Ljubljanom. Takoder ocita je pristranost medija i pisanje u superlativu jer ipak treba uzicat karte.