Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INmusic

Samo u kampu 15.000 noćenja, u gradu gotovo puni kapaciteti

Foto: Igor Kralj /PIXSELL
1/5
19.06.2017.
u 10:45

Koncerti počinju danas u 16.45, a nastupaju Arcade Fire, Darko Rundek... Prvi kamperi već su se udomaćili, besplatan im je i prijevoz

Arcade Fire, Darko Rundek Apocalypso Now, Michael Kiwanuka, Th’ Legendary Shack Shakers, Throes + The Shine, Haus i St. Tropez. Izvođači su to koji danas otvaraju INmusic festival na Jarunu.

Prvi kamperi već su se udomaćili na otocima festivalskog kampa, a za sva tri festivalska dana najavljene su i povoljne vremenske prilike. Nastupi počinju već u 16.45, a nakon što se svjetla glavne pozornice ugase zabava se nastavlja na četiri manje pozornice i nekoliko lokacija rasutih po jarunskom otoku Mladosti. Samo u festivalskom kampu ove godine očekuje se između 12 000 i 15 000 noćenja, dok je trenutno, prema podacima s najrelevantnije stranice za rezervaciju smještaja Booking.com, u vrijeme INmusica rezervirano 86% smještajnih jedinica u Zagrebu.

Uz procijenjenu potrošnju od 100 eura dnevno proizlazi da će INmusic festival gradu Zagrebu generirati prihod od oko 10 milijuna eura (75 milijuna kuna). Za posjetitelje festivala besplatan je i javni prijevoz.

Ključne riječi

Komentara 2

SA
SamoMalo
22:08 21.06.2017.

Budimo iskreni 500kn je puno za trodevnu kartu. Samo pravilo da nesmijes izac van festivala kada jednom uđeš, je opca prisila da pijes unutar festivala. Sve bi bilo OK da je cijena karte je jeftinije kao prijasnjih godina, ili ako je vec skuplja karta da je jeftinija cuga. Sami izgovori organizatora na ovo i na poskupljenje cijene karte i na lineup je obmana, iz dva razloga, ako je bolji lineup automatski vise ljudi ce doc na festival, a svatko tko zna zbrajati opce je poznato sto je veca kolicina (masa ljudi) cijena treba opadati. Jos nesto, kao i prijasnjih godina cuga je razvodnjena i mlaka pogotovo piva (sa puno pjene). Takoder organizator svake godine jauče na oskudan budzet, ucjenjuje da razmislja preseliti festival (PDV i sl. priće), zatim trazi potporu turisticke zajednice i grada Zagreba (prostor, besplatan ZET i sl.) Zalosno da grad Zagreb pristaje na te kompromise, jer logicno da netko tko nema mora placati kartu ZETu a netko tko je dosao dobije dzabe od grada Zagreba ZET prijvoz. (ocito je diskriminacija). Takoder organizator se Hvali na kolicinu stranaca koji posjete festival, ocito da organizator zeli strane turiste jer vise troše, a lokalni su nepozeljni (ali zato njihova lova i komunalna i javna infrastruktura je dobra "jer eto ti ga na" ipak gradani placaju prirez gradu 18% pa je super povezanost ZETa, a i kult. znamenitost nije za baciti, usporedbi sa Ljubljanom. Takoder ocita je pristranost medija i pisanje u superlativu jer ipak treba uzicat karte.

TO
toljaga22
22:54 19.06.2017.

super

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije