Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešićka šetnica

Šah usred nogometnog ludila

setnica
18.06.2014.
u 13:02

Šahovski klub „Ban Josip Jelačić“ i Sportski savez grada Zaprešića dodijelila su priznanja mladim šahovskim nadama.

Zaprešićka šetnica ovih je dana pretvorena u pravu Copacabanu, mjesto na kojem nogometni fanovi mogu zajedno uživati u nogometnom ludilu, ali i u ostalim sadržajima koje idu uz nogomet. Tako se ovdje odvijaju koncerti, nagradne igre, sportovi na pijesku. Naravno najvažnije je praćenje utakmica naših „vatrenih“. Međutim, dogodilo se ovdje nešto sasvim različito. Naime, šahovski klub „Ban Josip Jelačić“ i Sportski savez grada Zaprešića dodijelila su priznanja mladim šahovskim nadama. Tako su djeca mlađa od 2003. godine dobila medalje za trud i doprinos razvoju šahovskog sporta, ali i za brojna postignuća na ovogodišnjim natjecanjima. Petnaest medalja „Šahovski dragulji“ uručio im je zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević.

Također, odigrala se i revijalna partija šaha na velikim figurama koje su poklon Hrvatskog olimpijskog odbora šahovskom klubu Ban Jelačić iz Zaprešića. Volju i ljubav prema ovom sportu ova djeca imaju, a zašto se odlučiti za šah objasnio je trener i animator šahovskog kluba Ban Jelačić, prof. Robert Kupek, : „Bitno je da se djeca bave šahom iz više razloga. Razvija koncentraciju i pozitivne kompetencije, razvija želju za napredovanjem. Svi procesi učenja su u šahu prisutni. Od početka partije, kada je potrebno majviše koncentracije, zatim središnji dio kada se ona mora održati do maksimuma koncentracije u samoj završnici partije. Djeca se odgajaju za trud, odgajaju se da sport nije ni samo pobjeda ni samo poraz nego ima i jednog i drugog. Fascinantno je koliko se ova djeca druže i koliko se zabavljaju uz šah“.

Jedan od najmlađih članova ovog šahovskog kluba Roko D. ima 7 godina i na treninge šaha ide već skoro dvije godine. Počeo je u vrtiću, a nastavlja i dalje. Roko voli šah, ali....“volim ići na treninge, a na natjecanjima sam nekad dobar, a nekad baš nisam. Šah je zabavan i pametan. Imam na treningu i prijatelje, a najbolji mi je trener“.

Poruke trenera i djece su jasne i pozitivne. Ova djeca su dokaz da i šah može uz rame bilo kojem sportu, a ovih dana se mjeri sa nogometom. Samo su ovoj partiji figure crveno – bijele!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije