Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA

Sagradili tvrđavu, provezli je Goricom i osvojili žiri!

fašnik
Foto: kronikevg.com
1/9
02.03.2014.
u 12:15

Fašnička Udruga Žir svojom pobjedničkom povorkom predstavila je Želingrad

Impozantna velebna tvrđava okružena vojskom pod vodstvom Tome Erdodyja kretala se centrom Velike Gorice, piše kronikevg.com. Fašnička Udruga Žir svojom pobjedničkom povorkom predstavila je Želingrad, slobodni kraljevski grad u Ribnici iz 16. stoljeća. Vojska iz Želingrada uputila se u obranu Siscije, današnjeg Siska, kako bi zaustavila tursku vojsku. Osim bitke, osvojili su i žiri, ali i 5000 kuna za prvo mjesto na 105. Turopoljskom fašniku.

Društvo prijatelja Puntamike iz Zadra sa svojom „Posljednjom šansom“ za vjenčanje, na fašniku su osvojili drugo mjesto i 3000 kuna. Bilo ih je čak 50!

„Mlade iz Puntamike stigle su u grad da bi se udale. Problem je samo da im je svima urođena jedna mana – kuhanje im nije jača strana. Krpa i metla također ih neće jer nisu rođene da čiste tuđe smeće. Nokti su im predugi, štikle bez ravnoteže da bi radile nešto fizički teže. Zato im u šopingu nema premca, a najrađe voze velikog terenca. Sve vještine potrebne za brak pokazuju vrijedno kada padne mrak“.

Cijeli tekst možete pročinati na kronikevg.com.

>> 'Maske do daske' u Novskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije