Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska posla

Sadnja povrća u svom naselju jeftina i ekološki prihvatljiva

kvartovska posla
Borna Filić/PIXSELL
20.03.2013.
u 19:00

Stanovnici Travnog prvi će u tzv. gradskim vrtovima moći sijati i saditi, a time će se, osim rada u vrtu, moći međusobno i više povezati

Stanovnici Travnog prvi će već na proljeće moći sijati i saditi povrće u tzv. gradskim vrtovima. Projekt građanske inicijative Parkticipacija, koji je prihvatio i gradonačelnik, predstavljen je na radionici Kvartovska posla, stanarima Mamutice, najveće zgrade u gradu.

– Ideja je da se slobodne parcele u naselju daju građanima za ekološku i jeftiniju prehranu – kazala je Tihana Rubić iz Parkticipacija.

Na rad u vrtu i bolje povezivanje stanovnika poziva i Nenad Maljković iz udruge Tranzicijski Zagreb.

– Cilj nam je upoznati građane s mogućnošću uzgoja hrane u kvartu ili povoljne nabave namirnica od proizvođača – kazao je.

>>Uskoro prvi gradski vrtovi, prvo oranje za sve je besplatno

Komentara 2

Avatar gadogadni
gadogadni
20:48 20.03.2013.

Kaj ti je smjena generacija, 80tih na 90te su takvi vrtovi u preckom bili ruglo...danas u Travnom su inicijativa

VE
velikazmija
23:21 20.03.2013.

sadili smo prije dvadesetak godina po španskomi malešnici aq nisi smio hidrant koristiti za zalijevanje a posaditi nešto i čekati kišu na ovakvoj zemlji sami pijesak nema roda-prinosa--uzalud sadnja--i trud-- ebi druženje sa kim tračerima --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije