Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
InMusic

Na InMusic pristigli mladi iz cijele Europe, Australije i Amerike

23.06.2015., Zagreb - Jarun, InMusic festival. Strani gosti na festivalu.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
24.06.2015.
u 13:22

Ovdje za pristojan novac ostanemo i tjedan dana i sigurno ćemo se i vratiti

Na Jarunu se ovih dana ponajmanje govorilo hrvatski. InMusic vremenom je postao festival na koji se dolazi ciljano. Henrik iz Norveške i Iwan iz Engleske došli su u Zagreb s jednom jedinom svrhom - da bi vidjeli festival i na njemu neke od svojih omiljenih bendova.

–Kada obračunam koliko me stoji odlazak na neki od engleskih festivala poput Glastonburyja, InMusic ispada me doista bitno jeftinije a usput sam i putovao te vidio malo svijeta. Samo putovanje istog je trajanja kao i put autobusom na neku lokaciju u Engleskoj, govori Iwan koji se s Henrikom upoznao u InMusicovom kampu.

– Mi smo ovdje došli kao ekipa, autobusom, no ja sam išao prvi pa sam tako upoznao i ovog Engleza, govori Henrik te dodaje kako je ovdje super jer se može i – kupati a nudi se "tona zabave."

Zaista je super

–Da, okupao sam se u jezeru! Mjesto je zaista super, sve je zbilja fantastično organizirano. Ne kao u Španjolskoj, tamo je organizacija gotovo pa nepostojeća. Sigurno se vraćam, sljedeći put kako bih posjetio i obalu, govori Henrik. I Iwan i Henrik istaći će kako je InMusic doista dobra ponuda, za pristojan novac ostaje se gotovo tjedan dana, a ne tek par kao što je to slučaj drugdje.

Doista, organizacijski InMusic je na, dojma smo, gotovo neočekivanom nivou. Mjesta s hranom su solidne ponude i ne pretjeranih cijena, za 30-tak kuna može se pojesti pristojna porcija, ima mesne i vegetarijanske prehrane. Pivo, točeno, 18 je kuna, no obzirom na to da se radi o festivalu, to je nekako ta cijena. Plaćanje se ne obavlja gotovinom nego beskontaktno, karticom na koju uplaćujete novac na nekom od brojnih za to predviđenih mjesta. Zbilja sjajno.

Zavirili smo i u dućan festivalskih majica gdje kažu kako najbolje, unatoč prilično bogatoj ponudi različitih T-shirtova, idu baš službene festivalske majice, a niti rabljene ploče u ponudi ne prolaze loše. Glavni su kupci, jasno, stranci koji InMusic, izgleda, uvrštavaju i u svoj itinerar pa je tako Zagreb i InMusic posjetio i Australac Callum.

Svaka čast na organizaciji

–Na proputovanju sam, bio sam u Maroku, Italiji, Španjolskoj, sada u Hrvatskoj gdje mi se izuzetno sviđa. Festival je sjajan, teško bih vjerovao u ovako visoku razinu da sam nisam posjetio InMusic. Nije skupo, dobro je organizirano, doista svaka čast, govori Callum koji je na jučerašnji dan došao s velikom grupom prijatelja iz drugih zemalja koji odsjedaju u kampu. Da će švedska kolonija na InMusicu biti povelika znali smo i ranije, no zanimljivo je bilo Šveđane i upoznati.

Na Jarunu imaju i posebno obilježen prostor, Helen je došla promovirati švedski ples a na InMusic su stigli iz Venecije.

–Super nam je, dobro smo prihvaćeni a uspjeli smo se i iskrasti te obići centar grada gdje smo po uličicama otkrili toliko lijepih malih kafića. Zagreb je neočekivan doživljaj, a i gostoprimstvo te 

atmosfera ne samo na festivalu izuzetni su, kaže gošća iz Švedske.

Komentara 3

TP
trias politica
14:44 24.06.2015.

Bravo! To je moj rock & roll grad!

OK
okus
19:00 24.06.2015.

Konacno. Nadam se da ce cajke definitivno nestati.

Avatar sunčano_jutro
sunčano_jutro
21:49 24.06.2015.

Barem malo Europe kod nas. Da parafraziram Čvorovića iz Balkanskog špijuna: "Eto, neka se i meni nešto lijepo dogodi."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije