Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVOZ Od 1. siječnja još slobodnija vožnja tramvajem

S Trga bana Jelačića dvije stanice besplatno

26.12.2008.
u 23:36

Od 1. siječnja svi građani moći će se od Trga bana Jelačića u svim smjerovima tramvajem besplatno voziti dvije stanice.

Ostavite auto
Ovu je novost nedavno na puštanju u promet 98. niskopodnog tramvaja najavio gradonačelnik Milan Bandić, a u petak ju je i službeno potvrdio ZET te obrazložio detalje takve odluke. U ZET-u je prevagnula želja da se smanje gužve, a ujedno i rastereti cestovni promet i barem malo olakšaju problemi s parkiranjem u najužem središtu grada. Dvije besplatne stanice građani će se moći voziti od Jelačić placa u tramvaju bilo koje linije koja vozi preko Trga bana Jelačića!

Praktično, to znači da će svi koji se žure na vlak, Britanski trg, u HNK, Vlaškom do Petrove ili tramvajem 14 do Degenove samo uskočiti u tramvaj oslobođeni svih frustracija! Svi koji će se koristiti tom povlasticom trebaju imati na umu da će im ZET-ovi kontrolori s punim pravom moći naplatiti kaznu ako ustanove da su se povezli više od te dvije stanice. Hoće li ZET zbog te odluke gradskih otaca imati kakve poslovne gubitke, koji se ionako uvelike pokrivaju iz gradskog proračuna, još se ne zna. Nitko još nije izračunao koliko je to manje novca te tko će ga morati nadoknaditi.

Inače, da je Holdingova podružnica ZET široke ruke prema onima koji nemaju novca za plaćanje tramvajskih karata, i nije neka novost.

500.000 bez karte
Besplatan prijevoz ZET-ovim tramvajima godišnje ima oko 500.000 građana, a i to se na kraju podmiri iz gradske blagajne koju pune porezni obveznici.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije