Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snijeg u ožujku

S početkom proljeća u Zagreb se vratila zima

snijeg u zagrebu (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
25.03.2013.
u 10:19

Snijeg će možda razveseliti tek školarce koji su ovog tjedna na proljetnim praznicima. Uz grudanje mogu i na Sljeme gdje je ZG Holding omogućio besplatno skijanje

Snijeg u Zagrebu više nije novost. Nakon nekoliko sunčanih i toplijih dana s početkom proljeća vratila se zima i bijele pahulje koje ne izazivaju osmijeh na licima Zagrepčana. 

Najgore su prošli stanovnici naselja u zapadnom dijelu Zagreba koji nemaju grijanja ni tople vode zbog puknuća magistralne cijevi vrelovoda na Trešnjevci. 

Loša je vijest da će snijeg nastaviti padati i u utorak, a ni temperatura neće značajnije rasti.

Nešto sunca moglo bi proviriti u srijedu, kada se očekuju i temperature oko 9 stupnjeva Celzijevih. Kraj tjedna donosi zatopljenje, ali uz kišu i naoblaku. 

Snijeg će možda razveseliti tek školarce koji su ovog tjedna na proljetnim praznicima. Uz grudanje mogu i na Sljeme, gdje je ZG Holding omogućio besplatno skijanje za sve zagrebačke  predškolce i školarce. 

Zimska je služba u stanju pripravnosti, javili su, otkako je jučer počelo sniježiti.

Tijekom jučerašnjeg dana i protekle noći sve ekipe Zimske službe selektivno su se slale na teren, ovisno o tome kada i gdje se snijeg zadržavao na kolniku.

Zbog niskih temperatura te mogućeg stvaranja poledice, jutros je od 08.40 na teren poslano svih 210 ekipa radi preventivnog soljenja prometnica.

Trenutno se na Medvednici nalaze dvije ekipe, koje 24 sata osiguravaju prohodnost prema Sljemenu.

Daljnje aktivnosti ovisit će o intenzitetu padalina i temperaturama, a poteškoća u prometu ne bi trebalo biti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar My Style
My Style
11:14 25.03.2013.

I kod nas isto. Upravo veje sneg koji se istina topi zbog temperature malo iznad nule. Ali sinoc je bilo polarno hladno - hladnije nego u decembru-januaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije