Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet devastacija

S makete grada na križanju Cesarčeve i Bakačeve ukrali
 Kralja Tomislava

03.03.2014., Zagreb - Iako nedavno postavljena, maketa grada Zagreba u Bakacevoj ulici vec na sebi ima tragove vandala. Pojedini dijelovi nedostaju, a vecina tanjih dijelova, poput krizeva na zvonicma, je polomljena ili savijena.  Photo: Patrik Macek/PIXS
22.08.2014.
u 08:15

Osim prvog hrvatskog kralja, s makete nedostaju i neka stabla te križevi s crkvi koji su ranije pokradeni i uništeni

Maketa grada "Zagreb pozdravlja" postavljena lani u lipnju na križanju Cesarčeve i Bakačeve ulice ponovno je oštećena.

Vandali su ovoga puta s makete odnijeli mali kip Kralja Tomislava pa je tako već neko vrijeme trg koji nosi njegovo ime bez svoga simbola na maketi.

Osim toga nedostaju i neka stabla te križevi s crkvi koji su ranije pokradeni i uništeni, a kako je kazala glasnogovornica Turističke zajednice Grada Zagreba Darja Juzbašić, vandalizam je prijavljen gradskom Uredu za izgradnju grada koji bi trebao sanirati maketu.

– Unatoč tome što postoji videonadzor i što smo zamolili policiju da češće prođe pokraj makete, to se i dalje događa. Maketa će uskoro biti popravljena, a nadamo se da ćemo naći način da se ovo spriječi - kazala je glasnogovornica TZ-a.

Otkrivena maketa grada Zagreba na uglu Cesarčeve i Bakačeve

Komentara 13

PK
puši kurac
13:31 22.08.2014.

kak se ono veli: Ne bacati biserje pred svinje!! to bi bilo to!!

MO
motherofthree
09:26 22.08.2014.

Hm.. a čemu služe nadzorne kamere? I zašto se na Trgu nikad ne može vidjeti policajce u patroli (osim ak je neki veći skup)? Evidentno je da se devastacija grada (u koju spadaju i grafiti) kao i prometni prekršaji ne mogu prevenirati tako da se apelira na ljude da ne čine nešto što se ne smije, nego pale samo represivne mjere. Žalosno, ali istinito.

ML
marijan.lapple
11:32 22.08.2014.

Kamere u gradu su postavljene samo da bi se izvukla još koja kuna iz džepova građana 8parkiranje) a ne radi zaštite imovine i sigurnosti grada i građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije