Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOS S VRBANA Lopovi računovodstvenu tvrtku uvalili u gadne probleme

S kompjutorima ukrali i račune za porez 20 tvrtki

12.03.2009.
u 23:35

Došla sam na posao u osam sati, gurnula ključ u bravu i s njim izvukla cijeli cilindar! Kad sam ušla u ured, imala sam što vidjeti! – priča Rajka Puškarić iz tvrtke Goya S. V.

Dovoljan i hard disk
Provalnici koji su u noći s 9. na 10. ožujka iz ureda tvrtke Goya S. V. u Lopatinečkoj 13 otuđili dva kompjutorska kućišta i jedan ekran stvorili su računovodstvenoj tvrtki mnogo veće probleme od materijalne štete!

U ukradenim kompjutorima bili su knjigovodstveni podaci koje je Goya S.V. za dvadesetak svojih tvrtki - klijenata trebala predati u Poreznu upravu do 30. travnja. Vlasnica tvrtke Gordana Strugar oblijepila je kvart u kojem se nalazi ured plakatima na kojima nudi nagradu onima koji pomognu u povratu ukradenih kompjutora.

– Nudimo nagradu onome tko nam može dati informaciju ili pronađeni otuđeni kompjutor iz knjigovodstva Goya S. V.

Podaci nisu korisni nikome nego nama. Dovoljan je i hard disk. Nećemo postavljati nikakva pitanja – napisala je vlasnica tvrtke na plakatu. Na sreću, sve podatke ima i na papirima, samo što će na taj način posao pripremanja računa za Poreznu upravu biti znatno teži i sporiji.

– Zbog izvanredne situacije izišli su nam u susret u Poreznoj upravi pa su nam produljili rok u kojem trebamo predati završne račune, a i svi naši klijenti imaju razumijevanja – kaže direktorica tvrtke Maja Kotorac.

Nek ih ostave u grmlju
Policija je napravila uviđaj na mjestu krađe, ali počinitelji su za sada nepoznati.

Ako ne zbog savjesti, onda zbog koristoljublja, možda bi im bilo isplativije kompjutore vratiti tvrtki i uzeti nagradu nego ih prodati, s obzirom na to da cijena polovnih kompjutora i nije baš previsoka,

– Nek ih ostave u grmlju – kaže Maja Kotorac.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije