Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

S čela Gradskog vijeća smijenjen HDZ-ov Kruno Markovinović!

Za novog predsjednika izabran je dosadašnji potpredsjednik, Freddy Friderich Burić iz HSS-a.
27. srpnja 2010. u 08:00 0 komentara 32 prikaza
Freddy Friedrich Burić je novi predsjednik Gradskog vijeća
Foto: \'VL

Krunoslav Markovinović smijenjen je jučer s mjesta predsjednika Gradskog vijeća Svete Nedelje. Za njegovo razrješenje glasovalo je 11 vijećnika HSS-a, HSP-a dr. Ante Starčević, SDP-a i HSU-a.

Tuweg je potpredsjednik

Umjesto Markovinovića, koji je sad samo HDZ-ov vijećnik, za predsjednika Vijeća je s također 11 glasova za, izabran Freddy Friderich Burić iz HSS-a koji je dosad bio potpredsjednik Vijeća. Na Burićevo mjesto izabran je pak Vladimir Tuweg, šef svetonedeljskog SDP-a.

– Nastojat ću voditi ovo Vijeće puno bolje nego se dosad vodilo – rekao je Freddy Burić.

Rasplet je to događaja započetih prije mjesec dana kada su vijećnici HSS-a i HSP-a dr. A.S.podnijeli prvi zahtjev da Markovinović odstupi sa svoje pozicije. Već tada se naziralo da bi koaliciji HDZ-HSS-HSP dr.A.S. mogao doći kraj, što se i potvrdilo jučerašnjom smjenom.

Nova koalicija na pomolu

– Stara koalicija je razvrgnuta, no trenutačno nema nove, iako se može očekivati – neizravan je bio Dragutin Pentek Vinovrški, šef svetonedeljskog HSS-a i jedan od pokretača Markovinovićeve smjene.

A nova koalicija mogla bi, sudeći prema jučerašnjem glasovanju na sjednici Vijeća, biti baš između HSS-a, HSP-a dr.A.S.i SDP-a koji bi u tom slučaju imali većinu glasova. To ne ide u prilog gradonačelniku Dragi Prahinu (HDZ) koji je raskidanjem koalicije izgubio većinu u vijeću i sve njegove odluke mogle bi se naći pred čvrstim zidom odbijanja.

– Očekivali smo ovakav rasplet. No, kao vlast nismo mogli pristati na zahtjev dosadašnjih koalicijskih partnera HSS-a da zapošljavamo njihove ljude u gradskoj upravi ili da zbog HSP-a mijenjamo prostorne planove – rekao je pak Krunoslav Markovinović.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.