Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

S čela Gradskog vijeća smijenjen HDZ-ov Kruno Markovinović!

Freddy Friedrich Burić je novi predsjednik Gradskog vijeća
\'VL
27.07.2010.
u 08:00

Za novog predsjednika izabran je dosadašnji potpredsjednik, Freddy Friderich Burić iz HSS-a.

Krunoslav Markovinović smijenjen je jučer s mjesta predsjednika Gradskog vijeća Svete Nedelje. Za njegovo razrješenje glasovalo je 11 vijećnika HSS-a, HSP-a dr. Ante Starčević, SDP-a i HSU-a.

Tuweg je potpredsjednik

Umjesto Markovinovića, koji je sad samo HDZ-ov vijećnik, za predsjednika Vijeća je s također 11 glasova za, izabran Freddy Friderich Burić iz HSS-a koji je dosad bio potpredsjednik Vijeća. Na Burićevo mjesto izabran je pak Vladimir Tuweg, šef svetonedeljskog SDP-a.

– Nastojat ću voditi ovo Vijeće puno bolje nego se dosad vodilo – rekao je Freddy Burić.

Rasplet je to događaja započetih prije mjesec dana kada su vijećnici HSS-a i HSP-a dr. A.S.podnijeli prvi zahtjev da Markovinović odstupi sa svoje pozicije. Već tada se naziralo da bi koaliciji HDZ-HSS-HSP dr.A.S. mogao doći kraj, što se i potvrdilo jučerašnjom smjenom.

Nova koalicija na pomolu

– Stara koalicija je razvrgnuta, no trenutačno nema nove, iako se može očekivati – neizravan je bio Dragutin Pentek Vinovrški, šef svetonedeljskog HSS-a i jedan od pokretača Markovinovićeve smjene.

A nova koalicija mogla bi, sudeći prema jučerašnjem glasovanju na sjednici Vijeća, biti baš između HSS-a, HSP-a dr.A.S.i SDP-a koji bi u tom slučaju imali većinu glasova. To ne ide u prilog gradonačelniku Dragi Prahinu (HDZ) koji je raskidanjem koalicije izgubio većinu u vijeću i sve njegove odluke mogle bi se naći pred čvrstim zidom odbijanja.

– Očekivali smo ovakav rasplet. No, kao vlast nismo mogli pristati na zahtjev dosadašnjih koalicijskih partnera HSS-a da zapošljavamo njihove ljude u gradskoj upravi ili da zbog HSP-a mijenjamo prostorne planove – rekao je pak Krunoslav Markovinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije