Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pronađi užitak čitanja'

S bogatog štanda Večernjega lista na Interliberu kući se odlazi s hrpom odličnih knjiga

Interliber
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/18
14.11.2018.
u 08:35

Posjetitelji se lijepe za prodajni prostor u petom paviljonu; što zbog primamljivih naslova, što zbog povoljnih cijena

Iako se najveća gužva očekuje za vikend, mnogi su knjigoljupci već prvoga dana Interlibera zakrčili “ulice” među štandovima u petom i šestom paviljonu Velesajma. Sniženja, publikacije koje su čitatelji jako dugo tražili po raznim antikvarijatima i knjižarama, neki novi, željno iščekivani naslovi... Na najvećem sajmu knjiga u državi svatko uspije pronaći nešto za sebe i vrlo je malo posjetitelja koji s Velesajma izlaze praznih ruku. Još prije službenoga otvorenja, u nadi da će izbjeći gužvu, u metropolu je samo zbog Interlibera doputovala i Edona Bakija Patrčević.

– Došla sam jutros iz Varaždina samo da se, kao i svake godine, mogu vratiti doma sa što više knjiga. Većinu naslova već sam pročitala, ali neke od njih želim i imati, a kupujem i duplikate kako bih ih poklonila prijateljima – govori dok pokazuje kako je svoju kućnu biblioteku obogatila s više od dvadeset knjiga koje je pronašla upravo na štandu Večernjega lista i 24 sata. Smješten je na samoj špici Interlibera, u petom paviljonu, i baš kao što krilatica sa štanda “Pronađi užitak čitanja” kaže, brojni posjetitelji lijepe se za njega jer ondje užitak zaista i pronalaze. Što zbog primamljivih naslova, što zbog itekako povoljnih cijena.

– Kada bi barem bilo više ovakvih štandova na kojima se može pronaći sve, od krimića i ljubavnih romana do publicistike i edukativnih knjiga poput “500 poznatih i zaslužnih hrvatskih žena”, a za tako malo novca – kaže E. Bakija Patrčević.

Mogu se tako pronaći knjige između 5 i 79 kuna, a veliko zanimanje izaziva i nova biografija Branimira Johnnyja Štulića koju je napisao Hrvoje Horvat, a predstavljanje je upravo na Interliberu u nedjelju u 15 sati. Dok se “Štulić: biografija” može pronaći i na drugim štandovima, na Večernjakovu se može kupiti po promotivnoj cijeni od 69 kuna.

Interliber Interliber
1/18

– Nitko od nas ne ode samo s jednom knjigom. Kako je krenulo, do sutra ćemo sve prodati – kroz smijeh govore prodavačice.

Osim knjiga, ljubitelji magazinskih izdanja mogu doći na svoje jer je u ponudi i najnoviji specijal Večernjega lista “Nikola Šubić Zrinski”, kao i poseban paket specijalnih izdanja Velikani hrvatske povijesti.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:46 14.11.2018.

Novinarski zanat: što,gdje i kada, često u ovom glasilu se iz meni nepoznatih razloga ne poštuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije