Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad reagira

Ruševinu kod utrinskog bazena miču nakon 20 godina

ruševina Utrine
Foto: Marko Prpić/Pixsell
14.01.2016.
u 08:28

Prema GUP-u tamo je zona rekreacije, no moguća je i nova knjižnica, šetnica... Prijedlog da se zgrada mora rušiti dao je SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini Dominik Etlinger

Ruševna zgrada pokraj bazena u Utrini koja zapuštena stoji gotovo dvadesetak godina napokon se uklanja. Radnici su na teren izašli prije dva dana, i to nakon što je Večernjem listu zastupnik Dominik Etlinger (SDP) pokazao svoj kvart i istaknuo njegov najveći nedostatak, upravo zapuštenu građevinu, opasnu za najmlađe susjede.

Sada su reagirali

I dok je Etlinger rušenje zagovarao i prije, iz Grada su tek sada reagirali. Radnici su na čišćenje terena poslani jer je derutnom objektu narušena statika.

– Zapušteni dio idealan je za uređenje prostora s društveno-korisnim sadržajem, poput nove šetnice ili knjižnice – predlagao je Etlinger ideju uređenja prostora. Zasad je poznato tek da će ruševna zgrada biti uklonjena, ali i ne što će se na tom prostoru urediti. Prema postojećem GUP-u, na tom je mjestu zona rekreacije.

Ideja- kvartovski referndum

Zadovoljan rušenjem, Etlinger predlaže kvartovski referendum.

– Najbolje bi bilo da Grad predloži što je moguće, a da se građani izjasne na kvartovskom referendumu. Oni su najbitniji, žive tamo, pa uređenje tog dijela kvarta treba biti prilagođeno stanarima – kaže Etlinger.

>> Dominik Etlinger: Treba urediti zapušteni dio kvarta iz mog djetinjstva

Ključne riječi

Komentara 4

RO
Roki901
16:20 14.01.2016.

Lako mi je za oronule zgradu, a što je s onim igralištem za djecu pored bazena? Kosarkasko, nogometno, teniski igralište? Kaffe bar koji samo što se ne raspadne a o svačionicama da ne pričamo koje su se raspale i pitanjeje je dana kad će netko nastradati...zaboravih i štakore spomenuti ispod Dragi gospon Etlinger zapitaj te se što s time!

DU
Deleted user
12:52 14.01.2016.

koji Etlinger.....tu su crveni kmeri na vlasti od kada je Zagreba pa nisu reagirali. Dovoljno je imati nekakovog novinara koji će te reklamirai ša kao bit ću ja neka faca.....ja sam to napravio.....bez mene se to nebi riješilo...bla, bla. Pa Pa građani Utrina traže već 15 godina da se to sruši i konačno da se to riješi !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije