Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prigovorio mu i lovrić

Rusak: Tomašević želi iz gradskih stanova maknuti srednji sloj i useliti 'socijalu' sa svih strana svijeta

Zagreb: Gordana Rusak i Ivica Lovrić održali konferenciju za medije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.10.2023.
u 15:58

Rusak je na konferenciji za novinare ustvrdila kako će Tomašević uvoziti socijalne slučajeve u Zagreb i staviti ih na leđa Zagrepčana, te da 'tom politikom želi isprazniti Zagreb od Zagrepčana'

Intencija prijedloga gradonačelnika Tomislava Tomaševića o najmu gradskih stanova je maknuti iz njih niži srednji sloj te useliti socijalne slučajeve 'skupljene sa svih strana svijeta', ocijenila je u srijedu neovisna zastupnica u Gradskoj skupštini Gordana Rusak.

"Srednji sloj, koji ima takve prihode da te stanove mogu održavati i plaćati najamninu ali ne mogu izdržati pritisak iznajmljivanja stanova na tržištu, ćemo maknuti, a uselit ćemo socijalne slučajeve koji niti mogu održavati niti mogu plaćati najamninu", rekla je Rusak povodom sutrašnje skupštinske sjednice na kojoj je jedna od točaka prijedlog odluke o najmu stanova.

Rusak je na konferenciji za novinare ustvrdila kako će Tomašević uvoziti socijalne slučajeve u Zagreb i staviti ih na leđa Zagrepčana, te da 'tom politikom želi isprazniti Zagreb od Zagrepčana'. Udari su, kazala je krenuli najprije na roditelje-odgojitelje, pa ugostitelje, poljoprivrednike, folkloraše, a danas su na udaru najmoprimci u gradskim stanovima. Na djelu je, poručuje, opasna politika podijeli i vladaj.

POVEZANI ČLANCI:

Neovisni zastupnik Ivica Lovrić rekao je da je na dnevnom redu sutrašnje sjednice i osnivanje Centra za kulturno-društveni razvoj Novi prostori kulture, kojim Tomašević osniva paralelni ured za kulturu "kako bi zaposlio brojne svoje aktiviste i prebacio ih na teret gradskog proračuna i građana".  

Najavio je i kako će biti protiv pokretanja Ustavne tužbe kojom Tomašević namjerava bolnicu "Sveti Duh", umjesto da ju preuzme država, zadržati pod svojom upravom. Od Tomaševićevih sedam novih mjera za unaprjeđenje sustava odvoza otpada u Zagrebu, Lovrić je ustvrdio da neće biti ništa. 

VIDEO Svečano otvorenje MET Boutique hotela u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije