Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mihanovićeva

Ruglo u centru, izgorjele barake uskoro će rušiti

baraka
Patrik Macek/PIXSELL
09.10.2012.
u 12:00

Čistoća i Zagrebačke ceste zadužene su da se barake uklone. Danju prostor služi kao parkiralište ili za obavljanje nužde, a noću se tu okupljaju narkomani

Gotovo dvije godine nakon što su napuštene, barake Crvenog križa u dvorištu zgrade HZZO-a u Mihanovićevoj ulici napokon će biti uklonjene.

Šezdeset i pet godina služile su kao prihvatilište za beskućnike, nakon što su sagrađene za potrebe tranzita njemačkih vojnika u 2. svjetskom ratu, a do danas je to bilo ruglo u samom centru grada, preko puta elitnog hotela “Esplanade”.

Preseljenje u Kosnicu

Ruševne barake su prije nekoliko mjeseci gorjele pa su ostali samo zidovi i nagorjele grede, a čitav je objekt već dugo prekriven smećem.

– Odmah nakon preuzimanja nekretnina pristupilo se demontaži građevina i iskapčanju priključaka komunalne infrastrukture, što je obavljeno u siječnju 2011. godine – rekao je prije nekoliko tjedana Davor Jelavić, pročelnik Ureda za graditeljstvo, pod čiju su ingerenciju barake došle.

Nakon preseljenja beskućnika u Kosnicu, u 22 mjeseca otkako su barake napuštene i dalje je bilo korisnika tih prostora, što je bila dodatna opasnost.

– Danju, kao što vidite, taj prostor služi za parkiranje ili obavljanje nužde. Navečer se tu okupljaju narkomani i prostitutke – kaže nam beskućnik kojeg smo susreli pri obilasku baraka.

Rušenje ovaj tjedan

Napokon su to, nakon dugo vremena, uvidjeli i nadležni, koji su, kako se čini, gotovo bili zaboravili na njihovo postojanje, pa će ovaj tjedan ruševine ipak biti uklonjene.

– Tamo ima svašta, štakora, okupljaju se razni ljudi. Moramo to ukloniti. Iako smo čistili taj prostor, moramo maknuti te barake. To će napraviti Čistoća i Zagrebačke ceste – kaže Jelavić.

Komentara 2

VI
Vito
19:33 09.10.2012.

Napokon su to, nakon dugo vremena, uvidjeli i nadležni, koji su, kako se čini, gotovo bili zaboravili na njihovo postojanje, pa će ovaj tjedan ruševine ipak biti uklonjene. Malo sutra... točno su znali kako smanjiti troškove razgradnje - požar... Kakoako inače objaniti požar drveta u kojem nema strujnog priključka? Da su se usred lejta beskučnici, drogeraši, prostitutke, grijali na vatrici? Samo naivci to mogu "progutati"... No, Kako je objekt napušten, policija neće istraživati pa će piroman ostati nekažnjen...

DE
detour
14:02 09.10.2012.

prvo mora bit u medijima da bi oni koji su za to placeni poceli radit svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije