Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavljena djevojčica

Roditeljima malene Mirjane Paris prijava zbog zapuštanja kćeri

05.11.2014., Zagreb - U Domu za djecu u Nazorovoj ulici nalazi se djevojcica koja je, nakon prvog izbjeglickog vala, prije 30 dana pronadjena kako sama luta parkom u Velikoj Gorici.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Borna Filic/PIXSELL
09.11.2015.
u 16:30

Centar za socijalnu skrb će predložiti da se djevojčica oduzme roditeljima

Pokaže li se istinitom priča o romskoj djevojčici izgubljenoj početkom listopada u parku u Velikoj Gorici, gdje su ju našli slučajni prolaznici, a roditelji je nisu ni potražili više od mjesec dana – majka i otac malene mogli bi kazneno odgovarati zbog zapuštanja i zanemarivanja djeteta. Nakon što se provjere svi navodi iz ovog slučaja, bit će odlučeno hoće li dijete biti vraćeno roditeljima uz obavezan nadzor Centra za socijalnu skrb u trajanju od godine dana ili će biti predloženo da se djevojčica oduzme roditeljima.

– Centar za socijalnu skrb sasvim sigurno pokrenut će postupak – uvjerena je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Doma za djecu u Zagrebu gdje se djevojčica sve ovo vrijeme nalazi.

Najprije treba utvrditi je li djevojčica uistinu Mirjana Paris iz zagrebačkih Sesveta, kako to tvrdi muškarac koji je u petak zvao u dom i predstavio se kao njezin djed. On je kazao da curica ima dva imena – Mirjana koje joj je dao otac i Paris koje joj je nadjenula majka. No, nije rekao kako se prezivaju. Nakon poziva navodne očeve prijateljice, obitelj se više nije javljala u dom.

– Sve da je netko i došao, ne bi je mogao posjetiti dok se ne utvrdi jesu li i u kakvoj vezi s djevojčicom – kaže Jasna Ćurković Kelava.

Navodni djed malene ispričao je da je curica stara oko četiri godine, da je rođena u zatvoru u Švicarskoj i da ima sestru blizanku koja je sada s majkom u Italiji. Onaj dan kad se izgubila išla je s roditeljima u posjet u Veliku Goricu, gdje su se mama i tata posvađali i otišli svatko na svoju stranu. Pritom je svaki od roditelja mislio da je curica s onim drugim. A u proteklih mjesec dana jedno drugo nisu ni pitali za kćer.

Da je riječ o djevojčici iz zagrebačkih Sesveta, a ne o djetetu napuštenom u izbjegličkom valu, kako su u prvom trenu vjerovali u nadležnim institucijama, otkrilo se nakon što ju je u domu posjetila viša medicinska sestra, Romkinja Nataša Avdagić.

Ona je i otkrila da curica govori bajaškim romskim jezikom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije