Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Roditelji srednjoškolaca novac za pokaz čekaju 10 mjeseci, dug po učeniku 7000 kn

Od srednjih škola će se tražiti dopuna dokumentacije, nakon čega će Grad Zagreb uplatiti novac na račun roditelja
09. travnja 2015. u 13:59 2 komentara 687 prikaza
samoborček
Foto: Grad Samobor

Dio roditelja samoborskih srednjoškolaca koji putuju u zagrebačke škole još uvijek čeka povrat novca za markice pokaza koje im Samoborček i Autoturist prodaju po punoj cijeni.

Nakon što kupe mjesečne pokaze, 75 posto od pune cijene pokaza Grad Zagreb trebao bi na račun roditelja uplatiti naknadno, nakon što im Ministarstvo obrazovanja "spusti" sredstva za isplatu, a sukladno Vladinoj odluci o sufinanciranju cijene srednjoškolskog prijevoza. No pojedini roditelji nisu dobili povrat još od lipnja 2014.

– Imam dvoje djece koje se voze Samoborčekom, a dug je po učeniku prešao 7000 kuna. Morali smo se zadužiti da bismo platili pokaz, velike su kazne ako učenik nema valjanu kartu – požalio se jedan otac. Zapelo je, kako su odgovorili iz Ministarstva obrazovanja i Ureda za obrazovanje, na dostavljanju dokumentacije, koju su srednje škole, ukupno njih 21 na području Zagreba, poslale Ministarstvu. Kako piše u odgovoru, uočena su znatna odstupanja između tablice obračuna. Drugim riječima, kako neslužbeno doznajemo, prijevoznik je Ministarstvu prezentirao dvostruke cjenike jer cijene na markicama nisu bile iste kao one koje su poslane za obračun u Ministarstvo.

– Slijedom toga uputili su nas da od 21 srednje škole zatražimo dopunu dokumentacije koja je temelj za obračun i odobravanje povrata (potpisan i ovjeren dopis škole s pripadajućom tablicom koja mora biti ovjerena pečatom škole). Srednje škole obaviještene su o navedenom 2. travnja – rekli su iz Ureda za obrazovanje.

Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
  • tvrdapixa:

    Draga Petra "I to ti je Hrvatska". Birokratska petljanja, zapetljavanja, prijevare, krađe... A da se prijevozniku oduzme dozvola za prijevoz zbog pokušaja prijevare? Ili to možda ministarstvo oteže s plaćanjem, pa inzistira na svakom zarezu u, čuj ovo, tablicama koje ... prikaži još! nisu možda ofarbane u propisane boje!?

  • Avatar Neanderthalac
    Neanderthalac:

    Kleptokracija.