Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski stan

Roditelji Nore Šitum dobili prostor za rad svoje zaklade

Zaklada Nora Šitum
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
16.01.2014.
u 15:54

Cilj je zaklade sagraditi dom za smještaj roditelja čija se djeca liječe u zagrebačkim bolnicama kako bi s njima boravili

Zaklada Nora Šitum uskoro će dobiti prostor za rad. Grad Zagreb roditeljima preminule djevojčice koji su osnovali zakladu za pomoć roditeljima i djeci oboljeloj od malignih bolesti na privremeno korištenje dodijelio je prostor od 30 četvornih metara na Trgu Marka Marulića. Kako kažu Đana Atanasovska i Ivica Šitum, iz njega će konačno moći početi pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

– Podstanari smo i trebali smo fizičku adresu da bi zaklada mogla početi djelovati. Pokrenut ćemo različite akcije, već smo dobili prostor u Arena centru na kojem ćemo postaviti štand i prodavati majice, a prikupljeni novac dat ćemo roditeljima kojima treba – kazao je Ivica Šitum.

Pomoć u financiranju liječenja i putovanja svakim danom traži sve više roditelja, a njihov glavni cilj jest, kažu, gradnja doma u koji bi se moglo smjestiti roditelje djece koja dolaze na liječenje u Zagreb.

– Htjeli bismo da ti ljudi imaju gdje prespavati, jesti i boraviti dok im se dijete liječi. Ne želimo da misle na to, nego da sve svoje vrijeme posvete djetetu – kazao je Šitum.

Naknada za korištenje prostora je 150 kuna mjesečno, a zaklada ga ima pravo koristiti iduće četiri godine.

>> Roditelji: Nora nam je ostavila misiju, pokrenut ćemo zakladu

Komentara 15

AN
Angy45
17:46 16.01.2014.

Kad bi država prestala trošiti novce na najmove stanova koji stoje prazni i čekaju gospodu gradonačelnike da jednom mjesečno prespavaju u njima i još dobivaju putne troškove i službeni auto, kad bi naša gospoda iz ministarstva imala adrese prebivališta tamo gdje stvarno i žive (stanovi koje im osigurava država) a ne gdje im žive roditelji ili supružnici, nebi dobivali putne troškove, naknadu za odvojen život ni ostale gluposti koje si dodijele. Bilo bi novaca za smještaj roditelja bolesne djece, bilo bi novaca za bolesnu djecu i one kojima je pomoć najpptrebnija. Gospodo novinari molim VAS da se malo pozabavite tom temom.

OS
osica
17:29 16.01.2014.

ma priča je šuplja do kraja - prodavati majice i novce davati potrebitima. Biti bez posla i biti podstanar. Mi ionako u sve vjerujemo. Prekrižila sam doniranja preko posrednika bilo goga zauvijek.

ZO
Zli_opanka
17:48 16.01.2014.

ocigledno su raznorazne zaklade dobar business...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije