Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud presudio

Robni terminali ostali bez 9,6 milijuna kuna

'19.03.2012., Zagreb - Podruznica Holdinga Robni terminali Jankomir Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
21.11.2013.
u 08:11

Spor je gradska tvrtka vodila s tvrtkom Java koja je ugašena čim je na njen račun, zahvaljujući ovrsi, uplaćen novac

Zagrebački holding, točnije podružnica Robni terminali, neće uspjeti naplatiti od države 9,6 milijuna kuna koju smatraju odgovornom zbog proceduralne sudske greške kojom su prije desetak godina ostali bez tog novca.

Prema rješenju Županijskog suda u Varaždinu, iako je propust učinila sutkinja Trgovačkog suda u Zagrebu, smatraju da između nepravilnog rada suda i nastale štete nema uzročno-posljedične veze. Naime, u sporu za 9,6 milijuna kuna između Robnih terminala i tvrtke Java iz Zagreba, čiji je vlasnik bio Blaž Petrović kojega se često povezivalo s podzemnim miljeom, sutkinja je presudila u korist Jave i dopustila ovrhu.

Iako su Robni terminali tražili odgodu, sutkinja je odlučila da se ovrha nastavlja pa je 9,6 milijuna kuna prebačeno na račun Jave s kojeg je novac nestao. Nedugo zatim ugašena je i tvrtka pa su Robni terminali, zbog nemogućnosti naplate, dug pokušali naplatiti od države jer su ga zbog pogreške njenih službenika i izgubili.

Tada je Robne terminale vodio kontroverzni direktor Rino Jurić. On je smijenjen u rujnu 2000. godine, a njegov nasljednik, sadašnji čelnik Holdinga Slobodan Ljubičić, tvrdio je u parničkim postupcima da je Jurić potvrdio štetan ugovor s Javom kojim je omogućio da se dokopa novca.

Komentara 1

TO
TomekZagreb
20:31 21.11.2013.

I pojeo vuk magare...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije