Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na otvorenom

Ritam bubnjara Yamato zaveo 50 tisuća Zagrepčana na Trgu

'30.07.2001. Trg bana Jelacica, Zagreb-U sklopu ovogodi?nje turneje pod nazivom Gamu-Shara, sto u prijevodu znaci ?Ritam hrabrosti?, Yamato bubnjari nastupaju na trgu bana Jelacica. Photo: Boris Scita
Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
1/5
31.07.2011.
u 18:43

Nakon koncerta publika je pohrlila donirati koju kunu za žrtve potresa u Japanu, a donacije su prikupljali sami članovi skupine hodajući među publikom

Zakon! Fantastični su – u valovima su se prenosili glasovi Zagrepčana Trgom bana Jelačića u subotnju večer. Takvu reakciju izazvali su odlični japanski bubnjari Yamato, zbog čijeg se nastupa na glavnom zagrebačkom trgu okupilo čak 50 tisuća građana.

– To je procjena policije – rekao je organizator.

Senzacionalna skupina Yamato održala je besplatan koncert unatoč kiši koja je u nekoliko navrata padala i tijekom samog nastupa. Tramvajski promet na Trgu tijekom bubnjanja bio je prekinut, a u publici je bilo i starih i mladih te čitavih obitelji s djecom... Savršeno uvježbanim i usklađenim bubnjarima uspijevalo je nadglasati svaki zvuk, a da pritom zvuče savršeno. Publika je uživala i u vibracijama bubnjeva koje su se osjetile po čitavome Trgu.

Iako su svirali 90 minuta, kako su i obećali, yamatovci su na bis izlazili još dva puta, i pritom se dobro zabavili s publikom. Kako je objasnio član skupine Gen Hidaka, zbijanje šala s gledateljima, uz pomoć bubnjeva i neverbalne komunikacije, dio je tradicije bubnjara.

– Ovi su bubnjevi nastali na zapadnoj japanskoj obali, gdje su ljudi opušteni i vole se stalno šaliti. Zato smo i mi takvi – objasnio je Hidaka.

Nakon koncerta publika je pohrlila donirati koju kunu za žrtve potresa u Japanu, a donacije su prikupljali sami članovi skupine hodajući među publikom. Mnogi su, dakako, željeli iskoristiti tu priliku da se fotografiraju s yamatovcima, a bubnjari unatoč gužvi nisu odbijali nikoga.

S obzirom na i više nego dobar odziv publike, organizator je obećao da će Yamato nastupiti na Trgu i sljedeće godine.

Ključne riječi

Komentara 4

CH
Charles
17:17 01.08.2011.

Grupa se možda i trudila, ali su to mogli vidjeti samo oni koji su bili u prvih deset redova. Koji su to******, naime, dozvolili da se usred gledališta postave šatori s kobasicama ?

CE
cedevita
00:58 02.08.2011.

te odvratne instalacije na trgu kobasice pa ono po zimi i ona seljacka sranja to je sramota uzas odvratno to je glavni trg centar zagreb a oni ka urede ka da je stocni sajam za takve stvari postoje placovi a ne trg di dolaze i turisti

Avatar Kairosa
Kairosa
17:08 02.08.2011.

Ja nisam vidjela nikakav šator sa kobasicama tj nisam vidjela kobasice u šatoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije