Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje izložbe

"Rimčeva Nevera dokaz je da dječji snovi mogu postati stvarnost"

U Etnografskom muzeju izloženo 55 modela legendarnih automobila 20. stoljeća
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
16.07.2021.
u 00:44

U Etnografskom muzeju u sklopu muzejskog megaprojekta otvorena je izložba "igračke-put do ostvarenja snova" na kojoj je Tehnički muzej predstavio svoju zbirku modela automobila 20. stoljeća. Tvrtka Rimac automobili ustupila im je i maketu Nevere

Prestižne sportske jurilice, luksuzne limuzine i karavani, odnosno njihove umanjene replike u mjerilu 1:18 do 5. rujna mogu se razgledati u Etnografskom muzeju na izložbi Tehničkog muzeja Nkola Tesla "Igračke-put do ostvarenja snova" koja je otvorena jučer popodne.

Na njoj je predstavljeno 55 modela legendarnih automobila različitih godišta i proizvođača, koji žarili i palili svjetskim cestama i obilježili su 20. stoljeće. Koo jedini primjerak iz 21. stoljeća, pridružila im se Rimčeva električna jurilica Nevera. Ona je dokaz da dječji snovi mogu postati stvarnost, kaže nam kustosica izložbe Nada Staklarević. 

Izložba autića iz Tehničkog najnoviji je postav u sklopu megaprojekta “Igračke – djetinjstvo zauvijek” u kojem se pod palicom Etnografskog muzeja do kraja svibnja iduće godine predstavlja niz izložbi koje povezuje zajednička tema.

Rimčeva Nevera, odnosno Neverica je postavljena uz Lamborghini, Bugatti, Cadillac, Jaguar, Ferrari, Maserati, Hummer, Chevrolet, Mustang... . Najstariji izloženi model bit će njemački sportski automobil Mercedes Benz SSK iz 1928., a najmlađi američki Dodge Viper iz 1999. 

 

Komentara 1

PV
prcko.vitamincic
06:25 16.07.2021.

Rimčeva pametna rukavica je već pokazala da dječji snovi mogu biti stvarnost. Zaista, mi svi danas koristimo pametnu rukavicu koju je izmislio Mate Rimac, a sa nostalgijom se sjećamo kako se nekad davno koristila tipkovnica i miš. Danas vode djecu u muzej da djeca mogu vidjeti kako izgleda tipkovnica i miš,i kako se nekad davno vršio unos podataka u računalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije