Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ribiči protiv droge: Tri tone šarana u jezero Savica

Osnovnoškolci su imali što vidjeti kada su ribiči u jezero pustili 3000 kila šarana.
19. travnja 2010. u 15:44 0 komentara 224 prikaza
poribljavanje
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

I kapitalci šarana teški i do 18 kilograma završili su u jezeru Savica u poribljavanju koje je organizirao ŠRD Peščenica! Društvo koje postoji već 32 godine i ovaj je put okupilo veliki broj ribiča koji su s oduševljenjem dočekali posebnu pošiljku iz Slavonije.

Sport i druženje

- Svake godine dva do tri puta poribljavamo naših 12 jezera koja su međusobno povezana s osam do dvanaest tona raznih vrsta riba - objasnio nam je Mario Pisk, dopredsjednik društva koje ima oko 700 registriranih članova. Iako više od polovice ribiča svoj ulov ne nosi kućama, poribljavanje je veoma važno.

- Svake se godine izlovi najmanje šest tona ribe, a tu su još i velike ribe koje dodatno smanjuju riblji fond - kazao je Pisk. Uz sportske aktivnosti klub ima i socijalnu dimenziju. Borbu protiv droge pod motom “Bolje da me pikne udica nego igla” prepoznalo je i resorno ministarstvo koje novčano podupire inicijativu.

Pošteđeni do petka

Šarani će se poštedjeti sve do petka kada ŠRD organizira Šaranski kup gdje će vještine pecanja odmjeriti domaćini i gosti iz drugih ribolovnih društava.

 

Dio članova su veterani i invalidi Dom

Dio članova su veterani i invalidi Domovinskog rata kojima je druženje na ribičiji jako važno. Unatoč hendikepima invalidi su u potpunosti integrirani u rad društva. Nove se članove uvijek prima, a dobne ili spolne granice ŠRD ne poznaje te je dobra zabava zagarantirana.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.