Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup građana

Resničani: Ne treba nam tvornica karcinoma, nego čist zrak

21.09.2014., Zagreb - Prosvjed stanovnika Resnika i udruge UZOR protiv spalionice otpada
22.09.2014.
u 10:02

Prosvjedovali su uoči sjednice Gradske skupštine na kojoj će se glasati o donošenju Plana gospodarenja otpadom

Ne spalionici, ne treba nam tvornica karcinoma, naša djeca trebaju čist zrak, a sve se može riješiti reciklažom bez troškova od 300.000 eura - jučer su još jednom sve transparentima poručili Resničani gradonačelniku Milanu Bandiću i zastupnicima u Gradskoj skupštini na prosvjedu ispred mjesne crkve.

Prosvjed je održan uoči sjednice Gradske skupštine na kojoj će zastupnici u četvrtak glasati o Planu gospodarenja otpadom koji predviđa izgradnju postrojenja za spaljivanje otpada, a čemu se građani ovoga naselja već dugo protive.

–Ovo je skup upozorenja uoči sjednice, a mi građani iskoristili smo sva sredstva kako bismo upozorili da je spalionica štetna, skupa i opasna po zdravlje ljudi - kazala je predsjednica Udruge za zaštitu okoliša Resnik Branka Genzić Horvat te dodala da traže od zastupnika da Plan gospodarenja otpadom u četvrtak odbace izglasati većinom glasova.

Ako, pak, plan prođe, upozorili su "da će biti svačega."

–Mi smo iskoristili sva pravna sredstva, stručnjaci su objasnili da je spalionica štetna, preskupa, no ako se na ovome ustraje, bit će građanskog neposluha - dodala je predsjednica udruge.

Komentara 25

Avatar Duran Duran
Duran Duran
10:48 22.09.2014.

Protestiraju isključivo Resnicani, pa dobro di je taj Resnik-u Makedoniji.!

Avatar Plantago
Plantago
10:49 22.09.2014.

Dragi moji Resničani, vidim, spominjete dioksin. Koliko vas zna da je sadržaj dioksina u dimu cigarete isti kao da ste glavu gurnuli direktno u dimnjak spalionice, i to i za pušača i za nepušače koji su s njim u sobi? To vas ni najmanje ne brine???

NO
nonoinoq
11:52 22.09.2014.

Svi koji kažu da su spalionice otpada prošlost lažu i ne prate svjetski trend o zbrinjavanju i spaljivanju otpada, u centru Beča radi jedna od največih spalonica u Europi , ujedno je i energana i toplana sa najsuvremenijim filterima ii pročistaćima , u Nizozemskoj, Njemačkoj, Francuskoj spalionica koliko hoćeš i zašto takvo nešto ne kod nas, rješen problem zagađivanja i smeća za sljedećih 50.godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije