Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nada hip hopa

Repa o suncu boje izdaje i ne pristaje na kompromis

w
M.P.
03.11.2010.
u 11:35

Marko Pavišić Cross član je kolektiva Vivid Ink koji okuplja mlade talentirane goričke repere

Velikogorički reper Marko Pavišić - Cross (25) iz kolektiva Vivid Ink objavio je novi album intrigantnog naziva “Sunce boje izdaje”. Album donosi 15 novih pjesama, a njegovo predstavljanje sprema se 20. studenoga u Klubu 100. Zašto je Crossovo sunce boje izdaje i što želi prenijeti svojim slušateljima, upitali smo tog mladog, talentiranog glazbenika.

Sumnja nakon nade

– Sunce predstavlja nadu koja je svakom čovjeku vodilja, kakvog god tipa bila. Izdaja je oblik kakav nada često poprimi kada joj se približimo i bolje je upoznamo. Svaka pjesma na ovom albumu je kao komad slagalice, a sve zajedno se stapaju u sam naslov albuma – priča Cross. Kao i na njegovu prvom albumu “Bez lica”, Cross opet stavlja naglasak na vrijednost individualnosti pojedinca u borbi s nametanjem mišljenja većine.

– Bilo da se radi o vjeri, ljubavi, politici ili nečem drugom, na svaku iskru nade kod nas se javlja sumnja koja nudi dva krajnja pravca, okrenuti leđa nadi ili krenuti prema njoj. Koji god pravac odaberemo, on može vratiti sumnju u taj naš izbor. Prvenstveno nada i vodilja u mom životu je vjera u Boga, a svi ostali elementi nade su stvoreni od njega i na njima sam prvenstveno zahvalan svom Stvoritelju – otkriva svoju inspiraciju mladi reper. Neke izdavačke kuće tražile su, kaže, od njega da malo izmijeni tematiku tekstova, ali on nije pristao pa nije ni ostvario ugovor sa njima. Stanje u Gorici, kaže, nije pogodno za razvoj mladih muzičara.

Plodna konkurencija

– Nije na nama glazbenicima da se žalimo. Ja sam od početka bavljenja ovom glazbom odlučio popularizirati hip-hop kulturu u svom gradu. Kada sam počeo, u Gorici nas je bilo troje koji smo radili ovu glazbu, danas je gorička hip-hop scena velika i priznata u Hrvatskoj – kaže Cross. Stvorila se tako, kaže, snažna konkurencija, a takvo okruženje ubrzava razvoj glazbenika.

– Ja osobno imam još mnogo toga za reći. Razvoj ide automatski uz puno rada, tako da prvenstveno treba puno i iskreno stvarati u nadi da će publika to prepoznati – kaže Cross. Slava mladom reperu, kaže, nije previše važna, nada se da će slušatelji u njegovim tekstovima naći odgovore na neke dileme koje imaju.

Komentara 1

OB
-obrisani-
02:11 09.11.2010.

the biggest gay cunt which i met in my life is javier ruiz, and he works in tesco, dublin, upper baggot str, mobile 00353 877519820.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije