Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Renato Petek: GSKG svojim radom guli građane

Poslije potresa, GSKG je u tri situacije palo na ispitu, a kao gradska tvrtka mora imati pozitivnu ulogu u obnovi fonda zgrada u Zagrebu te tako održati povjerenje u tu gradsku instituciju, kazao je danas Petek.
13. veljače 2021. u 19:10 2 komentara 1063 prikaza
Zagreb: Renato Petek održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo je u ranijem razdoblju ostvarilo 9 milijuna kuna dobiti. Dobit u situaciji obnove od potresa ne smije biti prioritet, već to mora biti pomoć građanima, korisnicima koji ionako snose najveću teret obnove objekata, naglasio je danas na konferenciji nezavisni skupštinski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Renato Petek.

- U Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu d.o.o. (GSKG) građanima/korisnicima gule kožu dodatnom naplatom usluga i naknada u poslovima vezanim uz obnovu oštećenih zgrada poslije potresa. Sve gradske tvrtke trebaju pomoći građanima u obnovi od potresa bez naplate dodatnih usluga i preuzeti pozitivnu ulogu u obnovi fonda zgrada u Zagrebu te održati povjerenje u gradske institucije, kaže Petek. S obzirom na dosadašnji rad GSKG-a poslije potresa iz ožujka, mnogi se građani s pravom pitaju upravlja li gradskim sustavom i komunalnim tvrtkama Pablo Escobar ili gradonačelnik Bandić koji je tu da služi građane pružajući im potrebne komunalne usluge? - pitao je Petek. 

VEČERNJI TV Renato Petek: Evo zašto je Tomašević krivac što još uvijek imamo Bandića na vlasti

Poslije potresa, kazao je, GSKG je u tri situacije palo na ispitu.

- Prvo kod hitnih intervencija uklanjanja dimnjaka i hitne sanacije kada su korisnici, građani od ugovornih izvođača GSKG za potrebne poslove morali plaćati dva do tri puta više novca u odnosu na razdoblje prije potresa. Druga se dogodila kada su korisnici od upravitelja zgrade, GSKG, dobili cijene po kojima će im oni pomoći u prikupljanju dokumentacije potrebne za natjecati se za sredstva koja će za konstrukcijsku obnovu objekata dodjeljivati Fond za obnovu. Naknadnom intervencijom gradonačelnika, prestali su takvom naplatom. A treća i zadnji primjer je da GSKG uzima 1.5% naknade od korisnika za kredite kojima građani kreću u obnovu objekata - objasnio je, zaključivši da GSKG kao gradska tvrtka mora imati pozitivnu ulogu u obnovi fonda zgrada u Zagrebu te tako održati povjerenje u tu gradsku instituciju.

Zagreb: Peđa Grbin i Tomislav Tomašević održali konferenciju za medije ručnu dižu u 2. krugu Rat na ljevici: 'Možemo! nas je zbog uskih interesa odbio, željeli su da SDP nestane'

 

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Komentator3:

    Da je to jedini problem s GSKGom. Nikad nitko se pravno nije pozabavio ovim upraviteljem. Leglo lijenih, nesposobnih i nezainteresiranih.

  • Avatar Njofrica333
    Njofrica333:

    "Međuvlasničkim ugovorom se bira upravitelj zgrade, dakle većinom glasova suvlasnika. Obveze upravitelja prema suvlasnicima, odnosno obveze suvlasnika prema upravitelju određuju se Ugovorom o upravljanju." Svi upravitelji imaju skupe izvođače, koje ne treba angažirati. Druže Petek budite ozbiljni ovo nije partijski sastanak!