Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzimaju naknade za kredite

Renato Petek: GSKG svojim radom guli građane

Zagreb: Renato Petek održao konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
13.02.2021.
u 19:10

Poslije potresa, GSKG je u tri situacije palo na ispitu, a kao gradska tvrtka mora imati pozitivnu ulogu u obnovi fonda zgrada u Zagrebu te tako održati povjerenje u tu gradsku instituciju, kazao je danas Petek.

Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo je u ranijem razdoblju ostvarilo 9 milijuna kuna dobiti. Dobit u situaciji obnove od potresa ne smije biti prioritet, već to mora biti pomoć građanima, korisnicima koji ionako snose najveću teret obnove objekata, naglasio je danas na konferenciji nezavisni skupštinski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Renato Petek.

- U Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu d.o.o. (GSKG) građanima/korisnicima gule kožu dodatnom naplatom usluga i naknada u poslovima vezanim uz obnovu oštećenih zgrada poslije potresa. Sve gradske tvrtke trebaju pomoći građanima u obnovi od potresa bez naplate dodatnih usluga i preuzeti pozitivnu ulogu u obnovi fonda zgrada u Zagrebu te održati povjerenje u gradske institucije, kaže Petek. S obzirom na dosadašnji rad GSKG-a poslije potresa iz ožujka, mnogi se građani s pravom pitaju upravlja li gradskim sustavom i komunalnim tvrtkama Pablo Escobar ili gradonačelnik Bandić koji je tu da služi građane pružajući im potrebne komunalne usluge? - pitao je Petek. 

Poslije potresa, kazao je, GSKG je u tri situacije palo na ispitu.

- Prvo kod hitnih intervencija uklanjanja dimnjaka i hitne sanacije kada su korisnici, građani od ugovornih izvođača GSKG za potrebne poslove morali plaćati dva do tri puta više novca u odnosu na razdoblje prije potresa. Druga se dogodila kada su korisnici od upravitelja zgrade, GSKG, dobili cijene po kojima će im oni pomoći u prikupljanju dokumentacije potrebne za natjecati se za sredstva koja će za konstrukcijsku obnovu objekata dodjeljivati Fond za obnovu. Naknadnom intervencijom gradonačelnika, prestali su takvom naplatom. A treća i zadnji primjer je da GSKG uzima 1.5% naknade od korisnika za kredite kojima građani kreću u obnovu objekata - objasnio je, zaključivši da GSKG kao gradska tvrtka mora imati pozitivnu ulogu u obnovi fonda zgrada u Zagrebu te tako održati povjerenje u tu gradsku instituciju.

 

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Komentator3
09:43 16.02.2021.

Da je to jedini problem s GSKGom. Nikad nitko se pravno nije pozabavio ovim upraviteljem. Leglo lijenih, nesposobnih i nezainteresiranih.

Avatar Njofrica333
Njofrica333
12:27 14.02.2021.

"Međuvlasničkim ugovorom se bira upravitelj zgrade, dakle većinom glasova suvlasnika. Obveze upravitelja prema suvlasnicima, odnosno obveze suvlasnika prema upravitelju određuju se Ugovorom o upravljanju." Svi upravitelji imaju skupe izvođače, koje ne treba angažirati. Druže Petek budite ozbiljni ovo nije partijski sastanak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije