Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavio policiji

Renato Petek dobio prijeteću poruku, tvrdi da zna tko stoji iza toga: 'Sretno, pazi preko ceste'

Foto: Kolaž: Boris Ščitar/Večernji list, Facebook screenshot
1/4
19.01.2023.
u 15:40

- Zašto bi bilo kome u demokratskom i pluralističkom društvu smetalo propitivanje postojećih i upućivanje prijedloga boljih rješenja za probleme koji tište Zagrepčane? - pita se SDP-ov zastupnik koji je cijeli slučaj prijavio i policiji.

Gradski zastupnik Renato Petek je na konferenciji za medije ispred Starogradske vijećnice predstavio svoja rješenja za prikupljanje i odvoz otpada te za provedbu mjera za unapređenje inkluzivnog obrazovanja djece s teškoćama. Svoje je prijedloge u tri točke uvrstio u dnevni red nadolazeće sjednice Gradske skupštine. Odgovarao je i na pitanja o spalionici medicinskog otpada na Rebru, ali i novom sporazumu o suradnji Možemo i SDP-a.

Nakon što je prijedloge neuralgičnih problema građana Zagreba uputio u skupštinsku proceduru, zastupnik Petek je dobio "dobronamjernu" poruku od poznate mu osobe, a koju je prijavio policiji. U poruci stoji: Sretno, pazi preko ceste.

Vezano uz predstavljene točke dnevnog reda, doživio sam i izuzetno neugodnu situaciju, tvrdi Petek.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Na informaciju da upućujem u skupštinsku proceduru predstavljne točke, koje smatram rješenjem na boljitak Zagreba i Zagrepčana, dobio sam poruku ("Sretno, pazi preko ceste") koju sam prijavio policiji, a o tome sam pisao i na svojoj Facebook stranici. Nisam ni sanjao da će se poslije promjene vlasti itko koristiti takvim metodama. Ranije sam, u prošlom sazivu, dobivao anonimne poruke vezano uz svoje političko djelovanje, no ova je došla od osobe koju poznajem. Stoga je poruka ili stvarno glupa, ili vrsta prijetnje. No to neka odluči policija - kazao je gradski zastupnik SDP-a.

Poruku je objavio i na svom Facebooku te napisao:

"Prijetnja ili ne, neka zaključi MUP.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Poslije rezultata izbora u Zagrebu 2021. godine., ni u snu nisam očekivao da ću nastaviti dobivati ovakve “dobronamjerne” poruke za svoj rad zastupnika građana. No očito je da neke metode vrijede za sve vlasti. Poruka je stigla nakon predaje točaka dnevnog reda u kojima predlažem bolja i pravednija rješenja za sustav odvoza otpada te brigu za obrazovnu inkluziju djece s teškoćama.

Zašto bi bilo kome u demokratskom i pluralističkom društvu smetalo propitivanje postojećih i upućivanje prijedloga boljih rješenja za probleme koji tište Zagrepčane?"

Petek se osvrnuo i na koalicijski sporazum Možemo i SDP-a rekavši da nije upoznat sa sadržajem sporazuma, odnosno da će ga rado komentirati kada danas bude upoznat s finalnom verzijom. Dodaje da u kostima osjeća da potrebnih promjena ipak neće biti.

- Iz medijski dostupnih informacija, temeljem sporazuma neće biti bolje uređen odnos između partnera, Tomaševića u izvršnoj vlasti i SDP-a koji drži većinu u predstavničkom tijelu. Neće se definirati poluge temeljem kojih bi utjecali jedni na druge kada je to potrebno, da se zaustavi, spriječi ili poboljša provedba nekih poteza, ideja ili projekata. Pitanje sporazuma regulira pitanje uspješne realizacije predizbornih obećanja, kako se partneri na tom putu mogu korigirati i usmjeravati prema uspjehu - dodao je.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Također smatra da je SDP u puno situacija i ranije morao reagirati, a nije, a kao zadnji primjer navodi odluku o poskupljenju cijene vode. Petek se, pita, čemu sve to, ako će članovi Gradskog odbora danas glasati za, a prije nekoliko mjeseci su bili protiv sadržajno sličnog dokumenta?


>> VIDEO: Grbin Plenkoviću: 'Pa jeste li vi glupi, u svim državama su cijene dizane na više. Uvođenje eura je trebalo biti dobro, majstore i to ste uprskali'

Komentara 3

Avatar Dr Evil
Dr Evil
17:54 19.01.2023.

Tehnički, ovo nije prijetnja, već dobronamjerni savjet, kao kad nekome poželiš "sretan put".

BE
Berri
16:51 19.01.2023.

Ne samo da treba paziti preko ceste zbog nesaniranih rupa, nego treba biti oprezan i na stazi za pješake zbog smeća.

BE
Berri
16:55 19.01.2023.

Ovo - "Sretno, pazi preko ceste" - niti jedan sud neće tretirati kao prijetnju. Lik skreće pozornost na sebe. Ne bih se se čudio da je Petek sam sebi napisao SMS i bacio mobitel i karticu u Savu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije