Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevara

Rekle da će joj "poštambiljati" novac i uzele 50.000 kuna

starica
Arhiva VL
29.09.2011.
u 16:09

Umirovljenicu je nazvala žena i obavijestila je da će k njoj doći bankarica kojoj će predati novac...

– Dobar dan, sada će k vama doći djelatnica moje banke, a vi joj morate predati novac kako bi ga ona “poštambiljala”, inače će vam na vrata doći policija –  tim su riječima u srijedu dvije prevarantice uspjele nagovoriti 79-godišnju umirovljenicu B. P. koja živi na II. poljskom putu u Susedgradu da preda svoju ušteđevinu od oko 50.000 kuna.

Naime, nakon što je umirovljenicu na kućni telefon nazvala ženska osoba koja se predstavila kao djelatnica neimenovane banke, obavijestila ju je da će joj na kućnu adresu doći “bankarica” koja će joj "poštambiljati" sve novčanice koje ima kod sebe. Isti dan oko 15 sati u njezinu kuću došla je mršava žena odjevena u tamnu odjeću. Predstavila se kao zaposlenica u banci, a 79-godišnjakinja joj je predala svoj novac. “Djelatnica” je novac zatim spremila u torbicu.

Tada je umirovljenica ipak posumnjala da nešto nije u redu. Od “djelatnice” je zatražila da joj novac ipak vrati, što je ova i učinila. No prevarantica je ubrzo nazvala svoju kolegicu i nastavile su s planom B. Umirovljenicu je ponovno na kućni telefon nazvala ženska osoba koja ju je obavijestila da mora predati novac. – U protivnom će zaposlenica banke doći s policijom – zaprijetila je umirovljenici koja ju je prestrašena ipak odlučila poslušati. Prevarantica je zatim s novcem odmaglila u nepoznato.

Komentara 20

FE
Felicijen
16:55 29.09.2011.

Sad kad je ova jadna starica \"poštambiljana\", valjda će ubuduće čuvati barem dio novca u banci iako su nas u ne tako dalekoj prošlosti i oni znali itekako \"poštambiljati\"...

OR
ordinaryhandsome
17:29 29.09.2011.

Shvaćam prijevare i te fore.. Ali ić to radit nemoćnima... to Bog obično naplati i to gadno... Mislim tko god je ovo napravio, jadne obje bile do kraja života.. što već i jeste.

PA
patuljčica..
16:58 29.09.2011.

Iskreno mi je žao starice, međutim ni najmanje se ne čudim ovom. Ljudi su u stanju u svašta provjerovati. Recimo, meni je puno čudnije što određeni postotak još uvijek vjeruje HDZ-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije