Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja

Recikliranjem otpada do manjih računa

Bandić pravi salatu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
02.06.2014.
u 08:15

Bandić, u sklopu kampanje, napravio "gradonačelnikovu šalatu" i najavio sljedeći performans na Cvjetnom trgu 5. lipnja

Kako bi pokazao građanima kako odgovorno gospodariti otpadom, gradonačelnik Milan Bandić odlučio je u sklopu kampanje “Stavi pravu stvar na pravo mjesto” na Bundeku u sklopu 49. Floraarta napraviti salatu. Nakon što je naribao sir, narezao zelenu salatu, krastavce, rajčice... otpatke je bacio u za to predviđene spremnike.

– Do 2018. moramo uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom i vrijeme je da počnemo mijenjati navike – rekao je gradonačelnik i dodao da će i komunalni računi tako biti niži.

– Ako odvojimo dvije trećine korisnog otpada i time smanjimo količinu otpada na odlagalištima, uštedjet ćemo i dvije trećine novca – rekao je Bandić, a salatu koju je napravio nazvao je “gradonačelnikovom šalatom”.

Kampanja sustavnog educiranja građana krenula je prije tjedan dana, trajat će mjesec dana, a dosad je na kućne pragove poslano 365 tisuća informativnih letaka. Sljedeći veliki događaj i performans bit će na Cvjetnom trgu na Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja.

>> M. Bandić: Stavi pravu stvar na pravo mjesto

Komentara 6

DU
Deleted user
14:30 02.06.2014.

Ugradnjom vlastitih VODOMJERA do manjih računa. Samo kada bi to dali jer onda bi trebali drastično poskupiti vodu jer ne bi mogli toliko pljačkati sa računima.

2X
2Xgeneral
10:54 02.06.2014.

da nas matan Miki nije "reciklirao" sa 10 milijardi duga sve bi bilo dobro! ovako sve više siromašni kopa pa automatski može odvajati otpad??? matan Miki ( ispada ) edukativno djeluje na svoje Zagrebčane. - kopaš i odvajaš ( sortiraš automatski ) otpad

Avatar petrolio
petrolio
13:39 02.06.2014.

ništa neće dovesti do manjih računa, bit će samo manji troškovi za komunalna poduzeća, a građanima će računi i dalje rasti! nikad niti jedna birokracija kod nas nije smanjila račune građanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije