Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Recikliranjem otpada do manjih računa

Bandić, u sklopu kampanje, napravio "gradonačelnikovu šalatu" i najavio sljedeći performans na Cvjetnom trgu 5. lipnja
02. lipnja 2014. u 08:15 6 komentara 808 prikaza
Bandić pravi salatu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Kako bi pokazao građanima kako odgovorno gospodariti otpadom, gradonačelnik Milan Bandić odlučio je u sklopu kampanje “Stavi pravu stvar na pravo mjesto” na Bundeku u sklopu 49. Floraarta napraviti salatu. Nakon što je naribao sir, narezao zelenu salatu, krastavce, rajčice... otpatke je bacio u za to predviđene spremnike.

– Do 2018. moramo uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom i vrijeme je da počnemo mijenjati navike – rekao je gradonačelnik i dodao da će i komunalni računi tako biti niži.

– Ako odvojimo dvije trećine korisnog otpada i time smanjimo količinu otpada na odlagalištima, uštedjet ćemo i dvije trećine novca – rekao je Bandić, a salatu koju je napravio nazvao je “gradonačelnikovom šalatom”.

Kampanja sustavnog educiranja građana krenula je prije tjedan dana, trajat će mjesec dana, a dosad je na kućne pragove poslano 365 tisuća informativnih letaka. Sljedeći veliki događaj i performans bit će na Cvjetnom trgu na Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja.

>> M. Bandić: Stavi pravu stvar na pravo mjesto

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • stream:

    Ugradnjom vlastitih VODOMJERA do manjih računa. Samo kada bi to dali jer onda bi trebali drastično poskupiti vodu jer ne bi mogli toliko pljačkati sa računima.

  • 2Xgeneral:

    da nas matan Miki nije "reciklirao" sa 10 milijardi duga sve bi bilo dobro! ovako sve više siromašni kopa pa automatski može odvajati otpad??? matan Miki ( ispada ) edukativno djeluje na svoje Zagrebčane. - kopaš i odvajaš ( sortiraš automatski ) otpad

  • petrolio:

    ništa neće dovesti do manjih računa, bit će samo manji troškovi za komunalna poduzeća, a građanima će računi i dalje rasti! nikad niti jedna birokracija kod nas nije smanjila račune građanima!