Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemaju kamo s njima

Reciklažna dvorišta na privatne parcele?

Zagreb: Reciklažno dvorište u Svetoj Klari
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/3
08.08.2018.
u 09:00

Svaka četvrt mora imati po jedno, pa se razmišlja o dugotrajnom zakupu zemljišta.

Reciklažnih dvorišta ima, ali ne i lokacija na koje bi se ona mogla smjestiti – ovo je, u najkraćim crtama, novi “otpadni” problem koji bi Gradu mogao donijeti dodatne gubitke u blagajni.

Iz Holdingove podružnice Čistoća uputili su Gradskom uredu za mjesnu samoupravu dopis u kojem traže prijedloge lokacija za mobilna reciklažna dvorišta koja imaju na raspolaganju od početka ovog mjeseca i koja će zakonski morati imati svaka gradska četvrt.

Riječ je o pet mobilnih reciklažnih dvorišta, a Čistoća je nadležan gradski ured zamolila da dostavi i lokacije na kojima bi se mogli graditi i fiksni odlagališni mini-centri. Ni za jedno ni drugo, čini se, u četvrtima jednostavno nema mjesta. Ili barem ne zasad.

Zagreb: Reciklažno dvorište u Svetoj Klari
1/9

– Prema našoj evidenciji, dosad smo primili samo jedan prijedlog lokacije za mobilno reciklažno dvorište. Obavijestit ćemo sva vijeća gradskih četvrti da raspolažete s još četiri mobilna dvorišta te vas povratno informirati o prijedlozima – Čistoći je odgovorila pročelnica za samoupravu Renata Šimon pa podsjetila na činjenicu da su već dostavljali lokacije za fiksna dvorišta, ali sve su odbijene.

Vijeća su stoga, kaže Šimon, zatražili i da predlože i lokacije koji mogu biti na privatnom zemljištu.

– Radi dugotrajnog zakupa u cilju postavljanja barem jednog dvorišta u svakoj četvrti – pojasnila je Renata Šimon.

>> Pogledajte što građani kažu o nacionalnom stadionu koji bi se trebao izgraditi u Blatu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije