Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI PUTOKAZ POLICIJI

Razbijači anketarima: Udaramo čim čujemo 'Samo me nemojte tući'...

09.11.2008.
u 23:48

Rasvijetliti Ribnjak, Opatovinu, postaviti redare ispred i unutar narodnjačkih i alternativnih klubova, cjelonoćne racije i kontrole po šumicama Bundeka, Jaruna i uz Savu, policijski sat za mlade do 16 godina, kontrole po trgovinama koje maloljetnicima prodaju alkohol, samo su neki od prijedloga koje su cijele subote mladi od 16 do 20 godina sugerirali anketarima iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb.

Nametljivac za petama
Anketari su patrolirali Trgom bana Jelačića i na Savskom okretištu, a zaustavljeni klinci nisu odbili odgovoriti na 15 anketnih pitanja i otkriti koja su to najopasnija mjesta, koje subkulture prve potežu šake i što mladi nose za samoobranu. Mladi su se složili u jednom – potrebno je više policajaca na ulicama.

– Vraćala sam se s treninga, a neki me dečko slijedio. Počeo je fućkati i dobacivati. Ni prolaznika ni policije nije bilo na cesti. Uplašila sam se i počela trčati – kaže 15-godišnja Barbara iz XVI. gimnazije. U torbici nosi sprej za samoobranu.

Noževe i palice skrivene na tajnom mjestu drže dečki koji su se okupili ispred sata na Jelačićevu trgu. Obrijane glave, odjeveni identično – crne hlače, kapuljače, kožne jakne ili spitke – ulijevaju strah ostalim klincima. Izlaze u Krivi put, tuku se tri puta tjedno, a da šake “zaposle”, dovoljna im je jedna rečenica: Samo me nemojte tući! Skupinu od 15 opasnih dečki nije zanimalo nikakvo rješenje koje bi spriječilo nasilje, ali poručili su:
- Što policija bude prema nama stroža, mi ćemo biti gori. Svima ćemo zagorčiti život.

– Napadam i tučem se! Od pankera sam dobio batina, pa sada nosim zubnu protezu. Zaradio sam podljeve po glavi, a uho su mi razrezali bocom. Na sastanku smo se dogovorili: subkulture se neće miriti – ratoboran je 18-godišnjak.

Mama i ne sluti...
Roditelji tih dječaka samo slute da su im sinovi problematični.
– Mama ne zna sve. Dolazim kući kasno ujutro, kad je ona već skuhala kavu i zapalila prvu cigaretu. Žao mi je samo kada ona izgubi živce – kaže Crni (17).

Štefa, Zmaja, Rokyja i Crnog, koji dolaze iz Dugava, Travnog, Dubrave i Samobora, kažu, ništa neće spriječiti da prestanu tući. Policajce već poznaju..

Hrabri su kad ih je petnaest na okupu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije