Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazalište komedija

Ravnatelj Niko Pavlović glazbenicima otkazao, a nije vratio dug

26.04.2014., Kazaliste Komedija, Zagreb - Svecana 700. izvedba mjuzikla Jalta, Jalta!. Boris Pavilic.  Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
Nina Đurđević/PIXSELL
21.05.2015.
u 17:15

Zbog otkaza suradnje vanjskim suradnicima otkazana je i izvedba nagrađivanog mjuzikla Spamalot 25. i 26. svibnja

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je otkrio da nije upoznat s tim da je ravnatelj kazališta Komedija Niko Pavlović otkazao suradnju vanjskim suradnicima koji su ukazali na nepravilnosti, ali da čeka izvješće Kontrolnog ureda nakon čega će moći reći i napraviti više. U isto vrijeme od vanjskog suradnika, violončelista Nevena Šverka, koji je jedan od devetorice glazbenika koji su odbili nastupiti u Spli'skom akvarelu jer mu kazalište duguje 50.000 kuna, doznajemo da je ipak tako i da više ne rade.

– Točno je da je šestorici od nas devet koji smo prije tri tjedna odbili nastupiti u Spli'skom akvarelu, otkazana suradnja. Tajnica kazališta rekla mi je da više ne dolazimo nakon što je ravnatelj Pavlović pred članovima Kazališnog vijeća pročitao šest imena od ukupno devet nas koji smo odbili nastupiti u mjuziklu. Kad sam na tu temu tražio pismeni dokument, tajnica je odgovorila da to neću dočekati. Tražio sam i sastanak s ravnateljem Nikom Pavlovićem koji ima pravo otkazati vanjskim suradnicima ako nije zadovoljan našim radom, no malo je neobično da je 15 godina bio zadovoljan kako sviram. Rečeno mi je da nas neće primiti – rekao je Šverko. Ravnatelj Pavlović kaže da naši navodi nisu točni.

– Nisam otkazao suradnju nego su članovi orkestra odbili svirati – rekao je Pavlović. Na pitanje što će biti s dugovima koje Komedija duguje vanjskim suradnicima, odgovorio je da se dugovi isplaćuju i da očekuje da će do kraja godine podmiriti sve što se godinama nakupljalo. Čelist Šverko kaže da vjeruje kako nije moguće utvrditi dug jer su lažirane platne liste. Zbog toga je otkazana izvedba Spamalota 25. i 26. svibnja.

>> Dugovi honorarcima gomilali su se godinama, a u nekim slučajevima iznose velikih 60.000 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije