Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 mjeseca bez plaće

Radnici Poljoprerade prijavili direktora, prijete štrajkom glađu

radnici (1)
Luka Klun/PIXSELL
03.05.2010.
u 12:47

Zbog sumnje na krivotvorenje službenih isprava i povredu prava na štrajk, radnici Poljoprerade predali su danas kaznenu prijavu zagrebačkom državnom odvjetništvu.

Zbog sumnje na krivotvorenje službene isprave te povredu prava na štrajk radnici Poljoprerade iz Hrvatskog Leskovca, tvrtke koja se bavi proizvodnjom stočne hrane, podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv svoga direktora Momčila Grahovca.

Radnici ga sumnjiče da je u siječnju ove godine izdao obračunske liste za plaće te na njima prikazao kako je uplatio poreze i doprinose, što zapravo nije učinio.

Inače, stotinjak radnika Poljoprerade od početka godine nisu primili plaće, a dvije godine im nisu uplaćivani doprinosi.

Uz kaznenu prijavu protiv Grahovca, radnici zamjeraju i zabranu prava na štrajk koji su započeli 26. ožujka ove godine.

Radnici najviše zamjeraju državnim institucijama što do sada, unatoč brojnim apelima, nisu izašli na uviđaje u tu tvrtku, a kako bi postigli da se to u dogledno vrijeme dogodi, radnici su najavili štrajk glađu te blokadu pruge Zagreb - Karlovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije