Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Watergate

Radnici Holdinga "precvikali" prvi ilegalni priključak vode

'23.09.2011., Huzjanova 3, Zagreb - Radnici Zagrebackog holdinga uklanjaju ilegalni prikljucak na vodu u Gajnicama.  Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
24.09.2011.
u 08:00

Najkrupnije ribe, tvrde iz Holdinga, past će upravo zbog na crno postavljenih priključaka za vodu, pa je tako i ulov u Gajnicama "kapitalac".

Holding kreće u akciju čišćenja i rasvjetljavanja kriminala u vlastitim redovima, a prvi ilegalni priključak vode u petak ujutro "precvikan" je u Gajnicama, na mjestu na kojem je uskoro trebala niknuti autopraonica. Osim za podružnicu Vodoopskrba i odvodnja, istražitelji se zanimaju i za Plinaru, koju ovih dana detaljno "češljaju". Ipak, najkrupnije ribe, tvrde iz Holdinga, past će upravo zbog na crno postavljenih priključaka za vodu, pa je tako i ulov u Gajnicama "kapitalac".

Besramna krađa

– Kapitalan je to ulov. On troši tisuću puta više vode od kućanstva. Ovo je dokaz da smo sve unutarnje resurse podredili otkrivanju zloporaba i da smo odlučni da se tako nešto više nikada ne ponovi. Ako se krug ljudi koji su u tome sudjelovali bude širio, mi ćemo reagirati s još suspenzija i otkaza – kazao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga. Smatra da su akcijom u Gajnicama poslali poruku svima koji su se na crno spajali na vodovodnu mrežu, a za investitora sada slijedi pravna bitka. Naime, Holding je najavio kako će podnijeti tužbe zbog krađe vode i tražiti naknadu štete.

U slučaju autopraonice u izgradnji, koja je već sada, smatraju u Holdingu, nanijela veliku štetu podružnici, ali i ugledu cijele tvrtke, brojilo za vodu nije postojalo, pa je voda za gradnju bila potpuno besplatna!

– Kada govorimo o ilegalnim priključcima, mi razlikujemo dvije kategorije. Jedni to rade iz potrebe, a drugi radnje koje prema zakonu ne bi smjeli čine radi biznisa i dobiti. Ovo je upravo takva situacija. Nema građevinsku dozvolu ni potrebne suglasnosti, beskrupulozno se povezao s našom instalacijom te odbijao s nama razgovarati – komentirao je slučaj direktor ViO-a Davor Poljak.

Podsjetimo, u aferi "Watergate" ViO je za najmanje 20 milijuna kuna oštetila skupina dobro organiziranih djelatnika koji su, krivotvoreći dokumente, novac za priključke stavljali u vlastiti džep, a potom priključke prikazivali kao legalne.

Građanska svijest

Građani svakodnevno dojavljuju desetke ilegalnih priključaka, a iz Holdinga poručuju da uskoro slijede nove akcije "cvikanja".

Komentara 5

DO
doktorica
10:03 24.09.2011.

krasno glavno da mi koji uredno plaćamo još moramo strepiti da nam ne pošalju opomene i ovrhe!

CH
chemica
12:27 24.09.2011.

Dušan Viro. Tuđmanov \"obaveštajac\" koji je u holding pristigao s Bandićem, ali nikako da s njim i ode.

VI
Vito
08:03 25.09.2011.

Radnici Holdinga \"precvikali\" prvi ilegalni priključak vode Zašto ne, tamo gdje nema vodomjera priključak je nezakonit... Tamo gdje postoji vodomjer i gdje uredno dolaze računi za potrošenu vodu opasnosti nema... Tamo su krivci isključivo oni koji su slali račune znajućijući da je priključak nezakonito postavljen i troškove priključka trebaju platiti oni osobno... U protivnom na sudu je lako dokazati uredno plaćanje putem odrezaka uplatnica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije