Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maštovit program za najmlađe

RadioTeatar nastavlja s ciklusom Radio Voćarska u kojem se krije i jedna premijera

Foto: Radio Teatar
1/5
17.04.2024.
u 14:58

Koristeći glazbu kao polazišnu točku stvaranja, autorice uvode djecu u svijet koji potiče istraživanje, maštovitost i kreativnost u igri

RadioTeatar otvara još jedan vikend posvećen maštovitom radiju i zaigranom kazalištu. Od 19. do 21. travnja u prostorijama mjesnog odbora Voćarska, u sklopu ciklusa Radio Voćarska, organizatori pozivaju na poznate „Ratove svjetova“ i premijeru predstave „MaLoLu“. Radi se o autorskom projektu Lucije Stanojević, Lorene Banić i Martine Klarić koje su predstavu zamislile kao multisenzornu, taktilnu i muzičku igru za djecu od 2 do 5 godine.

„MaLoLu je zapravo više od predstave, ona je svijet čudesa u kojemu nas tri izvođačice pozivaju na igru i angažiraju sva naša osjetila. A nakon igre kreće ozbiljna invazija Marsovaca u Konjščinu za malo veće a i za odrasle... Jer predstava Ratovi svjetova nas vraćaju u prve dane radija na način da se crta između izvedbe radio programa i predstave u potpunosti briše“, kazala je autorica teksta Ratovi svjetova, Pavlica Bajsić Brazzoduro.

VEZANI ČLANCI:

MaLoLu je stvoren vodeći se igrom kao najvažnijom aktivnosti u životu djece pa tako i odraslih. Kod djece predškolskog uzrasta razumijevanje svijeta je određeno onim što dijete vidi, čuje i osjeti. Oponašaju zvukove, kretnje i radnje životinja, biljaka i odraslih. Pažnja im je intenzivno usmjerena na vizualno i zvučno, manje na verbalno.

Predstavu čine četiri osnovna elementa: voda, zemlja, vatra i zrak, simboli života i kreativnosti, koji su važni za sva živa bića. Koristeći glazbu kao polazišnu točku stvaranja uz pokret, svjetla i prirodne materijale, poput vune, drva i ugljena, autorice uvode djecu u svijet koji potiče istraživanje, maštovitost i kreativnost u igri. 

Vrhunac predstave je izložba dječjih radova koji postaju dijelom scenografije. Program je u potpunosti besplatan uz predhodnu rezervaciju putem obrasca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije