Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDJELOVANJE JE BESPLATNO

Radionice u Dugavama za sve uzraste: Najmanji će plesom opisivati boje, a najstariji učiti o animaciji

Attackova hibridna zajednica u ožujku
Foto: Attack
1/3
13.03.2024.
u 09:00

Attackova hibridna zajednica poziva na prijavu na svoje programe u ožujku, koji će se održati u prostorima Mjesnog odbora Dugave Ul. Sv. Mateja 93

Program će obuhvatiti tri radionice: radionicu plesa i radionicu pripovijedanja i dramskog izričaja za djecu i radionicu stop animacije za umirovljenice/ke. Djeca će učiti o bojama kroz ples i pokret, ali i upoznati će češke kulinarske specijalitete kroz češku narodnu bajku - Juha od čavla.

Za umirovljenike i umirovljenice spremili smo radionicu stop animacije koja će tematizirati usmenu kulturnu baštinu i inspiraciju će tražiti u starim brojalicama i poštapalicama. Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, uz obaveznu prijavu. Raspored održavanja radionica je sljedeći: 16.03.2024. od 12.00 boje boja - radionica plesa; 17.03.od 17.00 - Juha od čavli i od 15.03. u 18.00 radionica stop animacije.

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC - a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP.

VEZANI ČLANCI:

– Boje su i ovdje glavni likovi koje sudjeluju u izričaju. Kroz suvremene plesne tehnike, ekspresijom tijela, pokretima i glasom opisivat ćemo boje. Svaka boja ima svoj pokret, svoj izričaj kroz ples. Kakav je to izričaj i koje će sve boje imati uloge u plesnom
performansu, stvorit će se na radionici. Radionica je namijenjena djeci uzrasta 7 -12 godina, a sudjelovanje je besplatno – poručili su organizatori te napominju kako se održava 16. ožujka od 12 sati.

Tema radionice "Juha od čavala"  bit će snalažljivost u kuhinji. Razgovarat će se o zdravoj ishrani i naučiti neke jednostavne recepte iz češke tradicionalne kuhinje. Polaznici će osmišljavati svoje omiljene menije kroz zanimljive dramske igre. – Kroz ovaj ciklus radionica želimo učiti djecu interkulturalnosti, upoznajući ih prvenstveno s nacionalnim manjinama i narodima koji žive u Hrvatskoj. Uči se o različitostima, razvija se tolerancija prema drugačijima, no razvija se i vještina pripovijedanja, kazališne i likovne tehnike i vježba javni nastup  – poručuju organizatori o radionici koja se održava 17. ožujka od 17 sati.

FOTO: Piletić: Dodatak za umirovljenike bit će trajan, a vezat ćemo ga za godine staža

Attackova hibridna zajednica u ožujku
1/4

Radionica animacije za umirovljenike održat će se u terminima: 15.03 od 18.00, 17.03. Od 11.00; 23 i 24.03. Stop animacija je tehnika u kojem se fizičkom manipulacijom nepokretnih predmeta stvara prividan pokret. Fotoaparatom se bilježi položaj objekta, zatim se objekt pomakne i ponovo fotografira. – Nakon određenog broja fotografija/pomaka, spajamo ih u niz te dobivamo
pokret. S obzirom da se animirani film bazira na pokretu i ritmu te može prenijeti apstraktne ideje, tema radionice će biti inspirirana starim brojalicama i poštapalicama iz usmene kulturne baštine – poručuju organizatori i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije