Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačan sukob

Radio taksi prijavio Cammeo zbog nezakonitog poslovanja

\'11.05.2011. Zagreb- Radio Taxi Zagreb, udruzenje auto taxi prijevoznika zagreba, predsjednik Juraj Snidaric i tajnik udruzenja Emir Pasalic. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Robert Anić/PIXSELL
18.05.2011.
u 21:14

"Stari" taksisti tvrde da Cammeo za sto kuna angažira ilegalne taksiste i vozi bez dozvola

Svađe na relaciji Radio taksi Zagreb – Cammeo ne prestaju. Inspekciji rada, cestovnog prometa, državnoj i taksi inspekciji poslana je prijava protiv Cammea zbog, kako navode u Radio taksiju, nezakonita poslovanja i rada "protivno pozitivnim propisima koji reguliraju obavljanje te djelatnosti". Optužuju Cammeove vozače da voze bez položena posebna ispita, da imaju više vozila nego što bi trebali te da nasilno preuzimaju klijente.

"Vozila grupe Cammeo zaustavljaju se i nastoje pridobiti klijente, a parkiraju se na mjestima označenima za invalide, nogostupima i u samim terminalima Autobusnog kolodvora, gdje nije dopušten pristup taksi vozilima", piše u priopćenju koje je potpisao predsjednik "starih" taksista Juraj Šnidarić.

Njegov kolega Emir Pašalić na naš poziv mijenja sadržaj i poručuje: – Mi samo upozoravamo, ne optužujemo taksiste".

– Radio taksi imao je svoj standard, a ovako ga gubimo i trpimo štetu. Svi oni koji su došli trebali bi se pridržavati standarda, a standard nije da putnici čekaju taksi 20 minuta. To se ne smije ni prema gradskoj odluci – poručuje Pašalić i poručuje da njihove klijente vozači Cammea presretnu, a da "pritom nepropisno i nasilno stoje na kolniku ispred objekta iz kojeg je pozvan Radio taksi Zagreb".

– Posebno upozoravamo da Cammeo grupa ne preuzima putnike sa stajališta ili putem telekomunikacijske veze, već se uvodi praksa nedopuštena presretanja putnika – zaključuje Pašalić.

Na optužbe su se iz konkurentskog Cammea samo nasmijali.

– Ne želimo se preko medija prepucavati. Nemamo više od 76 vozila, za koliko ih imamo licenciju, i ove optužbe su smiješne. Moraju prihvatiti da je na tržište stigla konkurencija – odgovara Vladimir Minovski.

– Činjenica jest da naši klijenti prijevoz znaju čekati 20 minuta, ali na to su upozoreni i to je zbog previše posla, a ujedno i zbog neodobrenog broja svih vozila – poručuje Minovski.

Radio taksi Zagreb optužuje ih pak da je to povreda discipline i da je inzistiranje na imenu i prezimenu putnika također sporno i protuzakonito.

– Neka službe hitno uspostave red kako bi se izbjegli incidenti i srozavanje ugleda zagrebačke taksi službe – poručuje Pašalić.

Komentara 75

OB
-obrisani-
15:07 19.05.2011.

Admin ! Interesira me po kojim kriterijima radiš tj. brišeš ?

OB
-obrisani-
22:06 18.05.2011.

ponavlja se Osijek i Rijeka .treba minovskog otijerat !!!

OB
-obrisani-
07:49 19.05.2011.

jutro kakameovci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije