Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hep toplinarstvo

Računi za grijanje stižu do početka tjedna

14.10.2014., Slavonski Brod - Sluzbeno zapocinje sezona grijanja u gradskim kotlovnicama. U Brodplinu kazu da prebacivanje automatske regulacije grijanja s ljetnog na zimski rezim rada u svim toplinskim postanicama obavljati ce se 16. i 17. listopada , ta
16.10.2014.
u 10:00

Zbog promjene na računima potrošači moraju provjeriti sve stavke na njemu i netočne podatke javiti HEP Toplinarstvu

Računi za toplinsku energiju, koji Zagrepčanima ovoga mjeseca kasne i još uvijek nisu pristigli, na kućne će im adrese biti isporučeni najkasnije do ponedjeljka.

Razlog kašnjenju prilagodba je odredbama Zakona o tržištu toplinske energije i podzakonskim aktima kojima su regulirane toplinarske djelatnosti u RH, pa je tako HEP-Toplinarstvo, kako su i sami naglasili, moralo uvesti promjene na računima za toplinsku energiju, počevši od onih za rujan 2014. godine.

– Uvođenje promjena, kao i dodatne kontrole koje je bilo nužno provesti, produljili su rok za izradu računa, stoga će račun za toplinsku energiju biti dostavljen kasnije nego inače.

S obzirom na navedeno, dospijeće plaćanja računa za toplinsku energiju za rujan 2014. pomaknuto je s dosadašnjeg 15. dana u mjesecu listopadu na 27. listopada 2014. godine – poručila je Silvija Barić iz HEP Toplinarstva.

Prilagodbe Zakonu podrazumijevale su kako će umjesto dosadašnjih, jedinstvenih tarifnih stavki na računima od sada biti istaknute četiri stavke, one za proizvodnju toplinske energije, tarifa za distribuciju, naknada za djelatnost opskrbe toplinske energije kao i naknada za djelatnost kupca toplinske energije.

– Zakon o tržištu toplinske energije od sada razdvaja djelatnosti na području toplinarstva, uvodi novu djelatnost kupca toplinske energije te propisuje podjelu sustava na centralne, zatvorene i samostalne toplinske sustave u kojima se na različit način utvrđuju i obračunavaju cijene – poručuju iz HEP Toplinarstva.

Uz račun građani će dobiti i detaljno objašnjenje, ali će morati i provjeriti sve stavke navedene na računu.

Komentara 4

DE
demokršćanin
11:43 16.10.2014.

Računi su već nekima i stigli,ali od najavljenog pojeftinjenja niti traga.Dapaće sada su čak i veći iako nije bilo grijanja,a što će tek biti kada zahladi.

Avatar _GARAVI_
_GARAVI_
14:07 16.10.2014.

Niti jedan dan prošli mjesec nije bilo grijanja a račun mi je jučer stigao 25 KN veći nego prošli mjesec, bravo uhljebi HEP-ovski

Avatar Daruvar_
Daruvar_
11:45 16.10.2014.

Purgeri nemaju što da se ljute jer imaju najjeftinije gtijanje u državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije