Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački energetski tjedan

Racionalno korištenje energije uči se na radionicama

Zagrebački energetski tjedan
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
12.05.2014.
u 10:37

Peti Energetski tjedan trajat će od 12. do 17. svibnja, a program je počeo jutros u devet sati

Racionalno korištenje energije, energetska učinkovitost, primjena novih zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije samo su neke od tema koje će se obraditi na ovogodišnjem, petom po redu, Zagrebačkom energetskom tjednu. Program, koji će trajati od 12. do 17. svibnja, počeo je jutros u devet sati predavanjima u osnovnoj školi Sesvetska Sela te Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Selskoj, ali i u dječjim vrtićima diljem grada kroz igraonice "Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš".

U Starogradskoj vijećnici Studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Arhitektonskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Šumarskog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu trenutno prezentiraju svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, dok zainteresirani od 14 do 18 sati, na Danima otvorenih vrata, mogu posjetiti Fakultet elektrotehnike i računarstva u Unskoj 3.

Poslijepodne, posjetiteljima Tribine Grada Zagreba na Kaptolu, od 14 sati predstavit će se tvrtke iz Tehnološkog parka koje se bave inovativnim poduzetništvom u području obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. Također, prezentirat će se i trenutne mogućnosti financiranja, bilo iz domaćih ili iz stranih izvora, za tvrtke koje se bave energetskom učinkovitošću i eko-inovacijama.

>>Energetska učinkovitost, održiva gradnja te korištenje recikliranih resursa u RH

>>Grad Zagreb prati potrošnju za više od 900 objekata

Komentara 1

KR
kristov
14:20 12.05.2014.

Sve same priče, sa vrlo malo konkretnih potpora. Ljudi bi željeli ulagati u ove sustave, trebaju potporu, trebaju puno veće kvote. Zašto ne kažu koliko su dodijelili kvotu za ovu godinu za el. energiju iz sunca i za koliko je vremena podijeljena. Sramotno, troše novce na prezentacije, skupa predavanja obilaske, i tu sve staje! Zašto ne objave koliko se mora potrošiti u dokumentaciju prije bilo kakve kandidature da bi bili u natječaju za kvotu za proizvodnju el. energije iz sunca, bez garancije da ćete dobiti i to se može ponavljati do u nedogled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije