Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
facebook akcija

Putnici prate gdje su kontrolori ZET-a i dojavljuju na internet

kontrolor,zet
Jurica Galoić/PIXSELL
16.11.2012.
u 17:00

Građani bi putem mobitela mogli uskoro znati gdje se točno nalaze kontrolori jer skupina razvija mobilnu aplikaciju za pametne telefone

“Stanica Horvati, smjer grada, (tramvaj); Troje u 14 prema Novom ZG, sad su kod Zagrepčanke, jako bezobrazni, izbacili troje van; Dvije kontrolorke na Savskoj kod Cibone...”, poruke su to kojima Zagrepčani posljednjih tjedana upozoravaju sugrađane na kontrolore ZET-a u Facebook grupi “Uhvati ZET-ovca“, koja trenutačno ima oko 7300 članova. Ime grupe zvuči kao da je riječ o nekoj kompjutorskoj igrici, no umjesto kakve nagrade kad “uhvatite ZET-ovca“, sve što možete dobiti jest “lajk“ drugih članova grupe.

Tajnovitim administratorima grupe plan je napraviti aplikaciju za “pametne“ telefone kako bi se u realnom vremenu pravodobno moglo upozoriti ili provjeriti na kojoj liniji kontrolori ZET-a upravo ‘operiraju’“. Aplikacija je tek u povojima, no pod sloganom grupe “Pokušajmo zajedno, bit će lakše“, do punog razvoja mobilnog pomagala za švercanje koristit će dojave.

Ovo je samo jedna u nizu akcija protiv plaćanja javnog prijevoza koje su pokrenute nakon podizanja ZET-ovih cijena više od 40 posto. Aktivisti inicijative “Ne plaćam“ u svibnju su preko noći oblijepili tramvajske postaje lecima u kojima su građane pozvali da prestanu plaćati karte te time financirati Holding. Podsjetili su da su građani uslugu javnog prijevoza kroz postojeći prirez i porez već platili.

>>Besplatan prijevoz građana ZET-om, Grad plaća 950.000 kn

Komentara 16

DI
duncan_idaho
17:29 16.11.2012.

Jadni osiromašeni hrvati. ima se za Ajfon i mobilni internet, al se nema za kartu

MA
maaraa
19:34 16.11.2012.

molim kontrolore zet-a kad pregledaju karte da idu redom.Nedavno su grupu Romkinja jednostavno zaobišli.I one moraju imati pokaz,makar socijalni....

OB
-obrisani-
19:13 16.11.2012.

Bravo hakeri, samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije