Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Pusić: Šuška nije bilo briga za palež kuća

šušak
PIXSELL
04.08.2010.
u 12:51

Politička koplja lome se preko imena pokojnoga ratnog ministra obrane koji je prije 12 godina preminuo u KB Dubrava, ulici koja danas nosi njegovo ime.

Ulica u kojoj se nalazi KB Dubrava, u kojoj je prije 12 godina umro ratni ministar Gojko Šušak i po kojemu je dobila svoje novo ime, uskoro bi ponovno mogla postati Avenija izviđača.

Naime, predstavnici gradske četvrti Maksimir prihvatili su inicijativu za preimenovanje ulice.

– Još prije dva mjeseca predložili smo da se vrati staro ime, a isto smo učinili i prije gotovo pola godine, no odbor za imenovanje ulica i trgova nije prihvatio naš prijedlog tako da nije ni bilo rasprave na Skupštini o tome – rekao je Marijan Pilaš, predsjednik Vijeća te gradske četvrti.

No, ovaj put, čini se inicijativa koju je pokrenuo Zoran Pusić, ipak bi mogla naći put do skupštinskih klupa koje su, što se tog pitanja tiče, podijeljene u dva tabora.

Kako doznajemo iz gradskog odbora HDZ-a Zagreba, to je samo politička igra.

Političke igre

– Kao što je već i rekla danas predsjednica u Vukovaru, Gojko Šušak ima svoje mjesto u hrvatskoj povijesti. Povijest se ne može i ne smije revidirati. Šušak je imao svoju ulogu u vremenu kada je obnašao najviše političke dužnosti – poručila je Katarina Fuček, tajnica gradskog odbora.

– Proračun i Varšavska su otvorena pitanja. Ovo je samo još jedan dokaz bezidejnosti SDP-a koji obnaša vlast u gradu Zagrebu – jasna je bila Fuček te dodaje kako građani očekuju odgovore na životna pitanja, a ne preimenovanje ulice.

– To bi nepotrebno izazvalo nove podjele među građanima. U Zagrebu ima još nazivlja o kojem bi se moglo razgovarati – zaključila je Fuček.

Zoran Pusić iz Gradskog odbora za ljudska prava zadovoljan je raspletom situacije.

- U svjedočenjima više svjedoka u procesu Branimiru Glavašu pojavljivalo se ime Gojka Šuška. Uz to je predsjednik Stjepan Mesić ponovio nekoliko puta da su kuće izvan ratne zone dignute u zrak, na što je Šušak odgovarao kako ga to ne zanima i da samo želi znati je li to napravljeno kako treba – rekao je Pusić.

Rasplet neizvjestan

– Naprosto se radi o kontroverziji imena, a ne o vraćanju starog naziva – objasnio je Pusić, koji je zajedno s Dokumentom i Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava u Osijeku predložio da se ime Gojka Šuška ukloni iz Zagreba.

Međutim, stigne li to pitanje do Skupštine grada, pitanje je hoće li se naći dosta ruku za preimenovanje Avenije Gojka Šuška.

Komentara 116

OB
-obrisani-
09:17 05.08.2010.

stvarno na slici gojko izgleda ne kao ministar već kao poglavnik, možda to rugobi pusiću smeta

JA
jarac
14:46 04.08.2010.

Pusić kroji početak,Gojko Šušak,a krajni cilj mu je Franjo Tuđman. Koliko su naši političari naivni. A znamo svi što je Pusićev otac napravio u Zagrebu za vrijeme drugog rata i poraća. Zato pusići .ušite .urac!

KI
kikas
09:16 05.08.2010.

Bez obzira na lovu koju je donio Franji, takav primitivac i kriminalac nije smio predstavljati Hrvatski narod. To nismo zaslužili. No, Franji je, to je očito, \"stavka\" bila važnija. To kasnije pokazalo i u nastavku rastakanja sveg bogatstva kojeg smo imali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije