Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pukla vrelovodna cijev na Horvaćanskoj, zapadni dio Zagreba bez grijanja

Cijev je pukla zbog starosti te dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici
05. veljače 2016. u 09:54 8 komentara 3566 prikaza
vrelovod
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog puknuća magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti u blizini raskrižja s Ulicom Hrgovići jutros u 6 sati, obavještavaju iz HEP Toplinarstva, obustavljena je isporuka toplinske energije za zapadni dio grada Zagreba.

Radnici trenutačno saniraju kvar. Počelo se grijati u svim naseljima, osim na Jarunu, Gajevu i Staglišću, gdje će se opkrba uspostaviti kasno popodne.

Prema prvim procjenama, radovi na sanaciji bit će opsežni, te se ponovna uspostava isporuke toplinske energije za navedena dva naselja očekuje u poslijepodnevnim satima.

Cijev je pukla zbog starosti te dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

HEP-Toplinarstvo moli za strpljenje i razumijevanje.

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm, nemojte mi po Mikiju. Sad će on pronači rješenje. Prokopati od Horvačanske novi vrelovod i spojiti to na nove fontane ispred Sveučilišne. To je samo 4-5 kilometri novih cijevi. Tako da zimi kad pukne vrelovod imamo i toplice oko ... prikaži još! fontana, a Miki nagradu za životno djelo.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Nije problem, uzet ćemo 15 milijuna € kredita i sanirati puknuće, novom trasom od Horvaćanske do Hrgovića, ali preko Kozari puteva.... za zo vrijeme će Zagorci i Zaprešićanci ono usko grlo na Škorpikovoj prelaziti na konjima.... jer, oni sigurno ne ... prikaži još! ne plaćaju porez i prirez, za razliku od urednih platiša Kozari puteva .....( zna se tko tamo živi)

 • SUBARU:

  A gdje je Batman da to podela?