Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvorena vodoopskrba

Pukla vodovodna cijev u Travnom kod Mamutice, park pliva u vodi

Foto: Dario Topić/Večernji list
1/24
16.02.2023.
u 10:49

Podjsetimo i kako je učestalo pucanje cijevi jedan od razloga koje je naveo zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kada je govorio o poskupljenju vode od 15 posto koje na snagu stupa od ožujka.

Kao da bazen u obližnjim Utrinama nije dovoljan, stanari novozagrebačkog naselja Travno jutros su dobili svoj vlastiti "bazen" u parku u blizini Mamutice, dječjeg vrtića i crkve. Uzrok je puknuće vodovodne cijevi za koje iz Holdinga kažu da ne odstupa od prosjeka, ipak, veća količina vode završila je na površini te dio kvarta pretvorila u jezero koje je, čini se, jedino zadovoljilo lokalne vrane koje su ga iskoristile za kupanje.

Pod vodom je i livada pokraj crkve te su na zidovima kod ograde ckrve vidi vlaga, no nije poznato ima li ikakve štete. Trenutno radnici saniraju kvar te se tijekom dana predviđa povratak vode u kućanstva i objekte u ulici Božidara Magovca i ulici Nikole Kopernika koje u međuvremenu opskrbljuju autocisterne.

Holding je na svojim stranicama izvijestio kako je do puknuća vodovoda došlo i u ulici Rude u Samoboru.

- Za vrijeme trajanja radova opskrba vodom osigurana je autocisternom s oznakom 'VODA ZA PIĆE'. Učestalost puknuća cjevovoda i ostalih vrsta kvarova ne razlikuje se od višegodišnjeg prosjeka -  napisali su i dodali da njihove službe ulažu napore kako bi građanima u najkraćem roku omogućile normalizaciju vodoopskrbe. Mole građane navedenog područja za razumijevanje i strpljenje. 

1/17

Podjsetimo i kako je učestalo pucanje cijevi jedan od razloga koje je naveo zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kada je govorio o poskupljenju vode od 15 posto koje na snagu stupa od ožujka.

Veći računi, poručuje gradonačelnik, jedini su način da se financira obnova vodovodne mreže iz koje se prema procjenama izgubi i do 50 posto volumena pitke vode prije nego uopće dođe do slavina u domaćinstvima.

 

Komentara 1

SA
sasha68
14:59 16.02.2023.

aha, sad javljajte svaki dan i iz okolice puknuća, saamo da opravdate senfovo dizanje cijena, a sto sa cijenan najma, vrtića, zeta, vrećica itd.. kako ih nije sram u najgoroj krizi se bahatit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije