Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

Pucali kuburaši, topili se čvarci i kosila trava na manifestaciji "Dragi naš kaj"

09.06.2015.
u 10:00

Manifestacija se obilježava pokraj jezera Orešje u Svetoj Nedelji, a prati kulturu kajkavskog kraja i kroz koncerte

Kulturno-umjetnička društva iz Svete Nedelje, Stupnika, Zaboka, Tuhelja za vikend su prikazala nekadašnji život u seoskim "dvorišćima" svetonedeljskog kraja među drvenim kućama, omeđeni starim plotovima, a organizirana je i izložba domaćih životinja.

U "dvorišćima" su posjetitelji mogli vidjeti kako se pere rublje u koritu, košnju trave, cijepanje drva, klepanje kose, gaženje zelja, greštanje grožđa, cvrnje čvaraka. Okupilo se i stotinjak kuburaša iz desetak udruga, a u večernjim je satima, uz sudjelovanje dvadesetak izvođača, održan glazbeni festival.

Pjesmom i plesom predstavio se KUD Strmec, pjevali su i svetonedeljski umirovljenici i članovi gradskog pjevačkog i tamburaškog orkestra, a prodajno-izložbene štandove imalo je tridesetak OPG-a.

"Dragi naš kaj" manifestacija je zamišljena da njeguje kulturu kajkavskog izričaja i prati kajkavce i njihovu kulturno-zabavnu djelatnost u prigorskim, zagorskim, međimurskim, podravskim, zagrebačkom i drugim krajevima.

– Program se odvija pored jezera Orešje na travnatom terenu s drvećem da bi se postigla što ugodnija domaća atmosfera – opisuju organizatori.

Komentara 1

TH
thekurcula
10:38 09.06.2015.

Kakvo gaženje zelja, greštanje grožđa i cvrnje čvaraka u junu mesecu!?? Koga oni to z.....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije